Промоция! Sustamed Balkan Pharmaceuticals (Сустанон)

Sustamed Balkan Pharmaceuticals (Сустанон)

79.60 лв. 40.00 лв.

Sustamed Balkan Pharmaceuticals (Сустанон) е мастноразтворим анаболен андрогенен стероид за инжектиране, съдържа четири естера на тестостерон:

  • Testosteron propionate (Пропионат) 30 мг,
  • Testosteron phenylpropionate (Фенилпропионат) 60 мг,
  • Testosteron isocaproate (Изокапроат) 60 мг
  • Testosteron decanoate (Деканоат) 100 мг

Кутия с 10 ампули по 1 мл, 250 мг тестостерон естери. Sustanon е бързодействащ и същевременно има дълъг живот в кръвта. Сместа на Тестостерон естери осигурява постоянно ниво на хормона за период от един месец. Както други препарати на базата на тестостерон, Sustanon е андрогенен стероид с определен анаболен ефект.

Описание

Sustamed (известен също като Sustanon) е един от най-популярните анаболни стероиди на основа на тестостерон. Използва се широко в бодибилдинга и медицината. Sustamed всъщност е търговското наименование на микс от 4 различни естерифицирани варианти на тестостерон в различно съотношение. Точната комбинация от тестостеронови естери в Sustamed е както следва:

30 mg тестостерон Propionate
60 mg тестостерон Phenylpropionate
60 mg тестостерон Isocaproate
100мг тестостерон Decanoate

Причината за комбинирането на различните естери е създаването на лекарство, което може да осигури на пациента предимствата на бавното и бързото освобождаване на тестостерон в кръвния поток. Sustamed позволява разреден график на инжектиране до веднъж на 3-4 седмици.

Кратка история на Sustamed

Sustamed като Sustanon първоначално е разработен от Organon в началото на 1970 г. с цел да предложи медикамент с тестостерон, който да има определени предимства в медицински и клинични условия. Крайният резултат е медикамент, чието инжектиране позволява разреден график на поставяне. Това представлява удобство за пациентите. Sustamed е почти изцяло европейски продукт и никога не е бил одобрен за употреба в САЩ. Медикамент с много подобен състав на Sustamed е Omnadren, разработен в Полша и разпространяван в Източна Европа и Кавказ.

Sustamed  е популярен сред спортисти и културисти и особено сред начинаещите. Това се дължи на схващането, че Sustamed оправдава инвестираните пари, сравнен с други продукти тъй като Sustamed е разработен за медицински цели, а не за спортни.

Свойства на Sustamed

Sustamed подобрява значително синтеза на протеин в мускулите, задържането на азот, увеличава производството на инсулиноподобен растежен фактор-1 (IGF-1). IGF-1 е високо анаболен пептиден хормон, който играе важна роля във възстановителните процеси. Освен това Sustamed увеличава общия брой червени кръвни клетки, което допринася до по-добрия транспорт на кислород.

Прием и дозировка на Sustamed

Идеята на Sustamed като цяло е да осигури първоначален скок на нивата тестостерон в кръвта 24 – 48 часа след инжектиране. След това нивата тестостерон остават повишени за 21 дни, благодарение на различните естери в сместа.

Sustamed може и също се използва като основа в един цикъл, самостоятелно или комбиниран с други стероиди в зависимост от целта. Един пример за ефективен цикъл за маса е комбинирането на Sustamed за 12 седмици с Dianabol (Methandrostenolone) за първите 4 – 6 седмици. Deca-Duarbolin също често се комбинира със Sustamed поради своя дълъг полуживот и е подходящ в цикъл от 12 седмици и повече. От друга страна Sustamed също покачва масата в съчетание с Parabolan (Trenbolone hexahydrobencylcarbonate), Masteron (Drostanolone propionate) и Winstrol (Stanozolol).

Тези, които употребяват за първи път Сустанон, могат да очакват прираст в масата около 10 килограма за няколко месеца, като използват само 250 мг Sustamed на седмица. По-напредналите атлети очевидно ще имат нужда от по-високи дози, за да придобият желания ефект.  Употребата на Sustamed ще потисне естественото производство на тестостерон, така че употребата на HCG – Pregnyl или Anastrozol е желателна.

Цикъл със Sustamed

Стероиден цикъл със Sustamed (за маса)

Продукти: 15 мл 250 мг/мл Sustamed (тестостеронов микс)

Допълнително:
За холестерол: Lipid Stabil (3 капсули/ден) и рибено масло (4 г/ден).
Контрол на естрогена: tamoxifen (20-40 мг/ден) или anastrozole (0.5-1 мг/ден).

Коментар: Този цикъл за мускулна маса е подобен на други цикли, използващи тестостерон, но тук се акцентира на употребата на Sustamed, форма на тестостеронов микс, който е по-широко разпространен в Европа. Общата доза от стероида за целия цикъл е 3750 мг, изключително близко до количеството, използвано в цикъл #2. Сърдечно съдовото влияние се очаква да бъде същото както при предишния цикъл. Предполагат се видими андрогенни и естрогенни странични ефекти.

Седмица Sustamed
1 250 мг
2 250 мг
3 500 мг
4 500 мг
5 500 мг
6 500 мг
7 500 мг
8 500 мг
9 250 мг

Странични ефекти на Sustamed

Потенциалните странични ефекти на Sustamed са свързани с всички странични ефекти на тестостерона, тъй като той е анаболен стероид, директно базиран на тестостерон.

Естрогенни

Първото притеснение са естрогенните странични ефекти. Тестостеронът проявява афинитет към ензима ароматаза, който е отговорен за превръщането на тестостерона в естроген. Страничните ефекти на естрогена включват: повишено задържане на вода и мазнини в организма, повишаване на кръвното налягане и гинекомастия. Проявата на тези странични ефекти зависи от индивидуалната чувствителност на индивида и от приложената доза. По-големите дози Сустанон ще увеличат честотата на проява на естрогенните странични ефекти. Препоръчва се употребата на инхибитори на ароматаза или SERM (селективни модулатори на естрогенните рецептори) като Nolvadex (тамоксифен цитрат).

Андрогенни

Андрогенните странични ефекти с употребата на Сустанон също могат да бъдат проблем. Тестостеронът лесно се променя до дихидротестостерон (DHT) андроген отзивчивите тъкани в тялото. Тъй като DHT е много по-силен андроген от тестостерона, всъщност неговата поява може да представлява проблем. Андрогенните странични ефекти се изразяват в: повишена мастна секреция от кожата, акне, оплешивяване и повишено окосмение на други части от тялото. Тези странични ефекти може да бъдат намалени чрез допълнителен прием на инхибитори на 5-алфа редуктазата и локални DHT антагонисти, като Nizoral.

Вирилизаця

Вирилизацията е сериозен проблем за жените, употребяващи тестостерон базирани анаболни андрогенни стероиди. По тази причина се препоръчва жените да избягват употребата на такива стероиди. Вирилизиращите странични ефекти се изразяват в: прекомерно окосмяване, удебеляване тембъра на гласа, менструални нарушения и увеличаване на клитора.

Сърдечносъдови

Тестостеронът оказва негативно влияние върху сърдечносъдовата система. Това се изразява най-вече в промяна в профила на холестерола. Сустанон насърчава повишаването на LDL ( „лош“ холестерол ) и понижаването на HDL ( „добър“ холестерол). Допълнителни изследвания показват още по-лоши стойности при употреба на инхибитори на ароматаза.

Наложително е водене на здравословен начин на живот, което значи диета богата на омега мастни киселини, бедна на наситени мазнини и прости захари. Също така трябва да са включени аеробни тренировки, дори в периода на качване на маса.

Потискане на тестостерона

Подобно на повечето анаболни стероиди и особено на такива, базирани на тестостерон, Сустанон потиска естественото производство на тестостерон.

След края на цикъла и след като организмът ви се е изчистил от всички външни хормони, естественото производство на тестостерон започва отново. Нивата ще са все още ниски и ще е необходимо известно време за пълното им възстановяване. Затова на повечето мъже се препоръчва терапия след цикъла. Терапията ще стимулира естествено производство на тестостерон и ще осигури достатъчно тестостерон за нормалните телесни функции, докато нивата се покачват естествено. Тя няма да предизвика пълно възстановяване от само себе си, което изисква време, но ще ускори процеса. С терапията ще се предотврати кортизолът да стане доминиращ хормон, докато нивата на тестостерон са ниски за продължителен период от време. Ако кортизолът стане преобладаващ, това може да съсипе физиката ви.

Важни забележка относно естественото възстановяване на тестостерона: то не предполага първоначално състояние на ниски нива. Също така не предполага сериозно засягане на функциите на хипоталамуса, хипофизата и тестисите от неправилно ползване на анаболни стероиди. Друга важна забележка – макар терапията след цикъл да е много полезна, излизането от цикъла за кратък период не дава добри резултати. Това трябва да се има предвид при интензивни цикли.

Хепатотоксичност

Сустанон или друг стероид базиран на тестостерон не е хепатотоксичен. Чернодробно увреждане е малко вероятно.

Профил на Sustamed

17б-хидрокси-4-андростен-3-он
Тестостеронът база + 4 различни естери
Propionate , Phenylpropionate, Isocaproate, Decanoate
Формула (база): C27 H40 О3
Молекулно тегло (база): 288,429
Молекулно тегло, Естер:
Пропионат: 362.5082
Phenylpropionate: 438.6058
Isocaproate: 404.5886
Decanoate: 460.6958
Формула (база): C19 H28 O2
Точка на топене (основа): 155
Производител: Organon
Ефективна доза (жени): 500-2000mg / седмица
Ефективна доза (жени): Не се препоръчва
Активен живот: до 3 седмици
Откриване време: 3+ месеца
Анаболнo / андрогенно съотношение: 100/100

Допълнителна информация

Тегло 0.1 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Be the First to Review “Sustamed Balkan Pharmaceuticals (Сустанон)”