Stano - Титан (Стромба, Станозолол таблетки 100х10 мг)

Stano – Титан (Стромба, Станозолол таблетки 100х10 мг)

74.90 лв.

Производител: Титан стероиди – Индия
Опаковка: 100 таблетки по 10 мг Станозолол

Stano е търговско наименование на орален анаболен стероид с активна съставка Станозолол. Производителя на този продукт е Титан.

Станозолол/Стромба се води за един от най-безопасните анаболни препарати. Подходящ в ниски дози включително и за жени. Опаковката съдържа 50 таблетки Станозолол по 10 милиграма.

Описание

Stano (Винстрол) е един от най-популярните и известни анаболни стероиди в цял свят. Разработен е от Winthrop Laboratories в края на 50-те години на миналия век и е привлякъл вниманието на медиите през годините. Дори тези хора, които никога не са ползвали анаболни стероиди, ако могат да назоват някой, това обикновено е Винстрол или Станозолол. Името Винстрол всъщност е най-популярното търговско название на анаболния стероид Станозолол. Той се радва на внимание по цял свят поради множеството спортни скандали през годините. Когато спортисти са били хващани да употребяват анаболни стероиди, Винстрол е бил на челните места безброй пъти.

Факти за Stano (Станозолол)

През 1988 канадският спринтьор Бен Джонсън дал положителна проба за стероиди след спечелване на златен медал на летните олимпийски игри. Джонсън не само, че разбил съперниците си, но и надминал с лекота фаворита Карл Луис. Това поставило Станозолол в заглавните новини за дълго време и което е по-важно, поставило началото на войната на правителството на САЩ срещу стероидите. Случаят с Джонсън едва ли е най-големият спортен скандал със стероиди, които вероятно са ползвани от Източна Германия с десетилетия, но е имал най-голям отзвук. Когато Бен Джонсън съсипал образа на златното момче на САЩ, чашата преляла и конгресът на САЩ имал вече повод да категоризира анаболните стероиди като контролирани лекарства.

Още информация

Станозолол е много популярен сред ползващите стероиди. Той е много добре поносим и спокойно може да се ползва от мъже и жени. Също така се е доказал като много ефикасен за повишаване на спортните постижения. Stano (Станозолол) е многогодишен фаворит сред състезателите културисти и силовите атлети в периодите на изчистване или в предсъстезателни фази. Също така е предпочитан избор на стероид от много атлети, заради свойството му да дава сила и издръжливост, без добавяне на излишна маса.

Освен при спортните постижения, Stano (Станозолол) е имал и много успехи в модерната медицина. Успешно се е използва в борбата срещу загуба на тегло и за запазване на костната маса при остеопороза. Stano (Станозолол) също е показан при продължително кортикостероидно лечение при изгаряния, дори и за възстановяване от тежки костни фрактури. През годините Stano (Станозолол) остава част от лечението на повечето от тези състояния, както и доказано ефективен при лечение на ангиоедем (подобно на уртикария), а също и някои форми на рак на гърдата. Stano (Станозолол) остава одобрен от Агенцията по Храни и Лекарства в САЩ и за разлика от много други анаболни стероиди и продължава да се прилага в множество терапевтични лечения.

Предназначения и свойства на Stano (Станозолол)

Stano (Станозолол) е анаболен андрогенен стероид, производно на дихидротестостерона (DHT) или по-точно структурно изменена негова форма. Станозолол е DHT с две структурни изменения. Първото изменение е прикрепването на пиразолна група към А-пръстена, заместваща 3-кетонната групата. Тази модификация официално категоризира Станозолол като хетероцикличен стероид. Stano (Станозолол) също има добавена метилова група за да запази хормона след перорален прием. Това структурно изменение е в 17-та въглеродна позиция, което официално класифицира Станозолол като C17-алкилиран (C17-AA) анаболен стероид.

Тази комбинация от структурни изменения намалява значително андрогенността на Stano (Станозолол) и силно засилва анаболния му потенциал. Официално анаболната степен на Stano (Станозолол) е 320, а андрогенната степен е 20. Най-важното е, че степените му съответстват точно на реалното му действие, което ни дава изключително полезен анаболен стероид.

Stano (Станозолол) има много положителни свойства като анаболен стероид, едно от които е способността му да намалява значително нивата на половия хормонсвързващ глобулин (SHBG). Това позволява повече от приетите стероиди да остават в несвързано състояние и осигурява повишаване нивото на свободния тестостерон. Макар много стероиди да понижават SHBG, изглежда Stano (Станозолол) има много по-силен афинитет към това от повечето други. Проучванията показват около 50% редуциране на SHBG само за няколко дни прием, дори при сравнително ниски дози.

Stano (Станозолол) стимулира протеиновия синтез и значително увеличава азотното задържане в мускулите. Той увеличава броя на червените кръвни клетки и блокира глюкокортикоидните хормони, но по-слабо в сравнение с други анаболни стероиди. Добрата поносимост и наличието на някои основни стероидни свойства, в комбинация с драстичното редуциране на SHBG ни дава уникална контролирана съставка. Той е най-лесния за разбиране анаболен стероид.

Още информация

Разглеждайки основните предназначения и свойства на Винстрол има още един момент, на който трябва да се обърне внимание. Станозолол се предлага като инжекционен и орален анаболен стероид. И двете форми съдържат идентичен Станозолол. Количество от 1 мг от едната форма е еквивалентна на 1 мг от другата. Някои проучвания предполагат, че оралната форма на Винстрол редуцира SHBG малко повече от инжекционната му форма, докато други твърдят, че инжекционната форма е малко по-силна като цяло. Въпреки всичко, тези разлики са сравнително незначителни. Всеки би трябвало да получи идентични ползи и от двете форми.

Друга често недоразбрана подробност за формите на Винстрол е неговата C17-AA характеристика. И оралният, и инжекционният Станозолол са C17-AA анаболни стероиди. Докато повечето орални стероиди са C17-AA, а инжекционните стероиди рядко са C17-AA , тук Станозолол е изключение. Инжекционната форма също се нарича Винстрол Депо.

Действия на Stano (Станозолол)

Макар да забавя загубата на чиста телесна маса, Stano (Станозолол) не е точно стероид за трупане на маса. Рядко ще срещнете някой да го ползва във фазите за трупане на маса. Stano (Станозолол) може да се ползва за подсилване ефекта на другите анаболни стероиди, заради силното понижение на SHBG, което предизвиква. Разглеждайки задълбочено страничните ефекти от Stano (Станозолол) ще открием, че той е хепатотоксичен и трябва да се употребява само тогава, когато е най-полезен. За мъжете спортисти това не е при трупането на маса.

По отношение на извън фазите за трупане на маса, може да се направи някакво изключение при жените. Жените са много по-чувствителни към Станозолол и кратки схеми с ударни дози могат да са много резултатни през този период.

Действията на Станозолол са несъмнено най-резултатни за пряко подобряване на спортните резултати. Става въпрос за активни състезатели, а не за културисти или силови спортисти. Stano (Станозолол) има способността да увеличава много силата, което се отразява на производителността и скоростта. При това той действа без да предизвиква трупане на допълнителна маса.

Прием и дозировка на Stano (Станозолол)

Стандартните дози перорален Stano (Станозолол) за лечебни цели обикновено са 2 мг, три пъти дневно при мъжете. При жените се назначава прием от 4 мг или две дози от 2 мг. Ако не се появят симптоми на вирилизация, дозите се увеличават на 6 мг дневно. Когато е предписан инжекционен Винстрол, обичайната доза е 50 мг на всеки 2-3 седмици, при мъже и жени.

За подобряване на спортните резултати стандартната доза Stano (Станозолол) за мъже е в рамките на 25-50 мг. Най-често се приемат 25 мг на ден орален или 50 мг през ден инжекционен Винстрол. Тези дози осигуряват достатъчно добри резултати при мъжете и лесно контролирани странични ефекти. За по-запалените културисти 50 мг на ден независимо от формата е често срещано, като някои стигат до 100 мг на ден. Подобни високи дози не са препоръчителни извън състезателния сезон за културисти, тъй като просто няма нужда. Поради хепатотоксичните свойства и потенциални проблеми с холестерола общият прием Винстрол не трябва да продължава повече от 6-8 седмици.

За жени спортисти оралният Stano (Станозолол) е по-добрия вариант, тъй като те приемат по-ниски дози. Повечето жени ще се задоволят с 5 мг на ден, като някои могат да понесат и 10 мг дневно. Ако се ползва инжекционен Винстрол, 20 мг на всеки 4 дни е напълно достатъчно, но въпреки това оралната форма е препоръчителна. Общият прием не трябва да продължава повече от 4-6 седмици.

Схеми за прием на Stano (Станозолол)

Стероиден цикъл със Stanozolol #2 (Стромба) (за релеф)

Продукти: 200 таблетки 5 мг Stanozolol

Допълнително:
За черен дроб: Liver Stabil, Liv-52 или Essentiale Forte в доза, посочена по предписание в листовката.
За холестерол: Lipid Stabil (3 капсули/ден) и рибено масло (4 г/ден).

Коментар: Това е по-силна версия на цикъл със Stanozolol (Стромба) за релеф. Използваната доза е значително по-висока, което прави този цикъл много подходящ за целите на бодибилдинга. Сърдечно съдовата преумора е по-забележителна и се изразяват видими странични ефекти. Не е необходим приемът на допълнителни лекарства за контрол на естрогена.

Седмица Stanozolol
1 20 мг
2 20 мг
3 25 мг
4 25 мг
5 25 мг
6 25 мг

Стероиден цикъл с Winstrol/Proviron/Trenbolone (за чиста маса / релеф)

Продукти: 250 таблетки Stanozolol 5 мг, 100 таблетки Mesterolone 25 мг, 20 мл Trenbolone acetate 75 мг/мл

Допълнително:
За черен дроб: Liver Stabil, Liv-52 или Essentiale Forte в доза, посочена по предписание в листовката.
За холестерол: Lipid Stabil (3 капсули/ден) и рибено масло (4 г/ден).

Коментар: Stanozolol и Trenbolone са популярни стероиди за фази на орелефяване. Те имат силно анаболни и умерено андрогенни ефекти, като същевременно не проявяват значителна естрогенност. Тази комбинация помага в силното намаляване на мазнини. Две 25 мг таблетки Mesterolone на ден са добавени за допълнителна андрогенна активност, която би трябвало да спомогне поддържането на нормални сексуални функции и либидо. Приемът на допълнителни антиестрогени не е необходим. Някои агресивни културисти добавят в тази комбинация и rHGH, кленбутерол и / или хормони на щитовидната жлеза. Увеличаването на дозите на употребените тук стероиди е практика, но не се препоръчва поради увеличаване на сърдечно съдовата и чернодробната токсичност.

Седмица Stanozolol Mesterolone Trenbolone
1 20 мг/ден 25 мг/ден 150 мг
2 20 мг/ден 50 мг/ден 150 мг
3 20 мг/ден 50 мг/ден 150 мг
4 20 мг/ден 50 мг/ден 150 мг
5 25 мг/ден 50 мг/ден 225 мг
6 25 мг/ден 50 мг/ден 225 мг
7 25 мг/ден 50 мг/ден 225 мг
8 25 мг/ден 50 мг/ден 225 мг

Мнения за Stano (Станозолол)

Като цяло Stano (Станозолол) е много ефективен анаболен стероид, но за правилната цел. Ако го ползвате за трупане на маса ще останете разочаровани от резултатите. Като средство за релеф обаче е страхотен стероид. Що се отнася до повишаване на спортните постижения, Stano (Станозолол) е един от най-добрите анаболни стероиди за тази цел.

Странични ефекти от Stano (Станозолол)

Странични ефекти от Stano (Станозолол) най-вероятно има, но те предимно попадат в категорията възможни, но не и задължителни. Те може да бъдат контролирани, но е необходимо известно усилие. Освен това винаги е на лице индивидуалната реакция.

Естрогенни

Stano (Станозолол) не не трансформира андрогена в естроген, което прави невъзможни естрогенните странични ефекти. Stano (Станозолол) не причинява гинекомастия или прекомерно задържане на вода, което е главната причина за свързано с приема на стероиди повишено кръвно налягане. То все пак е възможно, но вероятността е малка при здравословен начин на живот. Това предполага и липса на скрити здравословни проблеми.

Андрогенни

Андрогенните странични ефекти от Stano (Станозолол) са възможни. Въпреки това, този стероид НЕ предизвиква силен андрогенен ефект. Възможна е поява на акне, както и ускорено оплешивяване при предразположените. Вероятността е силно зависима от генетичната предразположеност. Ако не сте предразположени към плешивост, то няма да имате загуба на коса. Генетичната чувствителност важи и за акнето. Поддържането на чиста и суха кожа е добра защита.

За да се справят с андрогенните странични ефекти на анаболните стероиди, много прибягват до инхибиторите на 5-алфа редуктазата, като Финастерид. Те не помагат при всички стероиди, а при Stano (Станозолол) изобщо. Подобни инхибитори действат като потискат превръщането на тестостерона в DHT, което става чрез метаболизиране на тестостерона от ензима 5-алфа редуктазата. Този ензим не може да метаболизира Станозолол, тъй като той е вече е DHT.

Андрогенните странични ефекти може да бъдат проблем за жените. Те се изразяват в окосмяване на тялото, удебеляване тембъра на гласа и уголемяване на клитора. Много жени могат да приемат Stano (Станозолол) без поява на подобен страничен ефект, но само при ниски дози. Ако се спазват ниски дози, поради ниската андрогенност на Винстрола, много жени ще избегнат вирилизация. Проблемът с индивидуалната реакция винаги ще има влияние. Ако по някаква причина се появят симптоми на вирилизация и бъде спрян приемът в началото, неприятните симптоми бързо ще отшумят. Ако не се обърне внимание тези симптоми и се продължи приемът на Винстрол, те може да останат необратими.

Сърдечносъдови

От всички възможни странични ефекти от Stano (Станозолол), тези свързани със сърдечно съдовата система и по-точно с холестерола, имат най-голяма вероятност. Станозолол е известен с потискането на HDL (добрия) холестерол и повишаването на LDL (лошия) холестерол.

Оралните C17-AA анаболни стероиди имат много по-силно отрицателно действие върху нивата на холестерола, което важи и за Stano (Станозолол). Що се отнася до инжекционния Винстрол Депо, той също може да има такъв страничен ефект, тъй като също е C17-AA анаболен стероид. Независимо от избраната форма на прием на Винстрол, трябва да имате внимавате с нивата на холестерола.

Препоръчителна е хранителна диета, богата на омега мастни киселини. Също така може да включите прием на антиоксидантна добавка и достатъчно аеробни тренировки в програмата си.

Потискане на тестостерона

Stano (Станозолол) потиска естественото производство на тестостерон. Всички мъже, ползващи Stano (Станозолол) могат лесно са избягнат състоянието на нисък тестостерон, като приемат едновременно външен тестостерон под някаква форма. Жените нямат нужда от допълнителна терапия с външен тестостерон.

След спиране на приема на стероиди, естественото производство на тестостерон се възстановява. Ще е необходимо известно време, преди нивата да се възстановят до нормалните стойности. Следстероидната терапия стимулира естествено производство на тестостерон и помага за по-бързото възстановяване на серумните му нива.

Хепатотоксичност

Stano (Станозолол) е хепатотоксичен, както всички C17-AA анаболен стероид. Той до известна степен е по-хепатотоксичен от Анавар (Оксандролон), но изглежда е по-малко хепатотоксичен от  Дианабол (Метандростенолон).

При употреба на Stano (Станозолол), чернодробните ензими се покачват. Ниските дози не предизвикват голямо натоварване, но имайте предвид, че с покачване на дозата се увеличава и натоварването върху черния дроб. Важно е да се помни, че повишените нива на чернодробните ензими не означават задължително увреждане, а по-скоро са индикатор за натоварване на черния дроб. Обаче увреждане може да се получи, затова трябва да се вземат мерки и конкретни стъпки за избягването му. Ако имате чернодробно заболяване в никакъв случай не трябва да приемате Stano (Станозолол).

Приемът на перорални анаболни стероиди трябва да се ограничи до 6-8 седмици, като не трябва да се приемат никакви други C17-AA стероиди най-малко 6-8 седмици след спирането на Stano (Станозолол). В периода на прием е важно да избягвате употреба на алкохол, която сама по себе си е много натоварваща за черния дроб, а в комбинация с C17-AA стероид е още по-стресираща. Препоръчително е да включите добавка за детоксикация на черния дроб по време на приема на Stano (Станозолол) или друг C17-AA стероид.

Последна забележка – и оралният и инжекционният Винстрол са хепатотоксични. Ако искате да избегнете натоварване на черния дроб, трябва да избягвате всякакви C17-AA стероиди, независимо дали са орални или инжекционни.

Профил на Винстрол

– [17beta-Hydroxy-17-methyl-5alpha-androstano[3,2-c]pyrazole] – Молекулярно тегло: 344.5392
– Формула: C22H36N2O
– Точка на топене: Няма данни
– Производител: Winthrop Laboratories
– На пазара от: 1962 г.
– Ефективна доза (мъже): (орален) 25-50mg/ден, (инжекционен) 50mg през ден до дневно
– Ефективна доза (жени): (орален) 5-10mg/ден, (инжекционен) 20mg на 4 дни
– Време на действие: (орален) 8 часа, (инжекционен) малко под 24 часа
– Откриване на следи: (орален) 3 седмици; (инжекционен) 9 седмици
– Анаболно/Андрогенно съотношение: 320:30

Допълнителна информация

Тегло 0.1 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Be the First to Review “Stano – Титан (Стромба, Станозолол таблетки 100х10 мг)”