Промоция! Proviron - Bayer (Mesterolone, помощен андроген) - Hard Pro

Proviron – Bayer (Mesterolone)

34.00 лв. 29.00 лв.

Proviron е протектор със силно антиестрогенно действие, който напълно спира ароматизацията на стероидите и задържането на вода.

Антиестрогенното му действие спира гинекомастия дори след стероиден цикъл с анаболни андрогени.

Провирон е синтетичен протектор – орален андроген със слаби анаболни качества.

Ползва се при недостиг на мъжки полов хормон – тестостерон.

Описание

Proviron е търговското име на андроген, известен като Mesterolone. Приема се перорално и не се счита за анаболен стероид. Неговата анаболна активност е изключително слаба. Всъщност се счита, че практически няма никаква анаболна активност. Първоначално Proviron е разработен от Schering през 1934 г., което го прави един от най-старите стероиди за медицинска употреба.

Характеристика на Proviron

Mesterolone е модифицирана форма на дихидротестостерон, като е добавена метилова група при първия въглероден атом (1-метил дихидротестостерон). Това превръща Proviron в силен андроген, но слаб от анаболно действие. Бързо след приема той се усвоява и разбива на неактивни метаболити. След като навлезе в мускулната тъкан, ензимът 3-хидроксистероид дехидрогеназа се свързва с него и го превръща в съединение без анаболен ефект. Неверни са слуховете, че Proviron блокира андрогенния рецептор.

От друга страна Mesterolone има висок афинитет за свързване със SHBG (Глобулин, свързващ половите хормони) – протеин, който се свързва с анаболните стероиди в кръвта и ги прави неактивни. По този начин, конкурирайки се за свързване със SHBG, Mesterolone увеличава активността и действието на други анаболни стероиди, оставяйки повече от тях в несвързано (свободно) състояние.

Действие на Proviron – Mesterolone

Няма смисъл от Proviron за качване или запазване на мускулна маса, но има нещо друго, което го прави изключително ценен стероид за всеки атлет. Това е силното му антиестрогенно действие.

Атлетите го приемат в края на стероидния цикъл, за да повишат намаленото ниво на тестостерон. Това е погрешно, тъй като Mesterolone не оказва влияние на собственото производство на тестостерон след стероидния цикъл. Употребата му за увеличаване на спермогенезата може да се използва единствено по време на самия цикъл, но ефектът все пак е твърде незначителен.

Антиестрогенно действие на Местеролон – Proviron

Mesterolone предотвратява ароматизацията на анаболните андрогенни стероиди. Той спира задържането на вода в организма, както и твърде нежеланата гинекомастия. Силното антиестрогенно действие на Mesterolone пречи на появата на гинекомастия дори и след спиране стероидния цикъл, за разлика от препарата Нолвадекс, който не предотвратява ароматизацията на стероидите.

Предимства на Proviron

Пречи на процесите на ароматизация и увеличава потенциала на собствения тестостерон. По-голяма част от тестостерона в човешкия организъм (97-98%) се явява бездействащ, защото е свързан с SHBG и албумин. Когато обаче в организма навлезе Mesterolone, той се присъединява към тези белтъци и по-голямо количество от тестостерона остава свободен. Това спомага за подобряване на постиженията и белтъчния синтез.

Прием и дозиране на Proviron

За лечение на андрогенен дефицит приемът е една таблетка от 25 мг три пъти на ден (общо 75 мг дневно). Постепенно дозата се намалява до поддържащи нива от 1 таблетка от 25 мг дневно.

В средите на културизма Proviron обикновено се приема 50 – 150 мг на ден за контрол нивата на естроген, намаляване задържането на вода или увеличаване на сперматогенезата след стероиден цикъл.

Въпреки че Proviron не е показан за употреба от жени, някои състезателки в бодибилдинга го приемат в дози от 25 мг дневно. Такава доза е напълно достатъчна за осигуряване на ефект върху физиката. Приемът не трябва да превишава 4-5 седмици за да се избегнат вирилизиращите странични ефекти.

Странични ефекти

Тъй като Proviron е предимно андроген той може да причини проява на андрогенни странични ефекти. Такива може да бъдат: омазняване на кожата, акне, повишено окосмение на тялото и оплешивяване. За жените остава висок риска от вирилизиращи странични ефекти. Трябва да се отбележи, че Proviron е производно на DHT и инхибиторите на редуктаза като Finasteride, Proscar или Dutasteride не го повлияват.

Профил на Proviron

[1 алфа-метил-17 бета-хидрокси-5 алфа-андростан-3-он] Молекулно тегло: 304.4716
Молекулна формула: C20H32O2
Точка на топене: N / A
Производител: Schering
Разработен през: 1960 г.
Ефективна доза: 25-200mgs / ден
Активен живот: до 12 часа
Време за откриване в тялото: 5-6 седмици
Анаболно / андрогенно съотношение: 100-150: 30-40

Допълнителна информация

Тегло 0.1 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Be the First to Review “Proviron – Bayer (Mesterolone)”