Pregnyl 5000 IU/AMP (IM) Прегнил

Pregnyl 5000 IU/AMP (IM) Прегнил (HCG)

50.00 лв.

Прегнил е търговско име на хормона Гонадотропин. Това е неврофизиологичен хормон, който се произвежда от специфични неврони и се освобождава от техните аксиони.

В хипофизата, GnRH стимулира синтеза и освобождаването на гонадотропините, фоликулостимулиращ хормон (FSH), и лутеинизиращ хормон (LH). Този процес се контролира от интензитета и честотата на GnRH пулсове, както и по пътя на обратната връзка от андрогените и естрогените.

Описание

Pregnyl (HCG) се ползва редовно от много приемащи анаболни стероиди като помощно лекарство след спиране приема на анаболни стероиди. Идеята на прием на HCG по време на цикъла с анаболни стероиди е спортистът да се справи с потиснатото производството на ендогенен тестостерон, причинено от употреба на стероиди. Приемът на HCG след цикъл с анаболни стероиди се прилага за по-бързо и ефективно възстановяване.

История на Pregnyl (HCG)

Pregnyl (HCG) е мощен полипептиден хормон, който се открива при бременните жени. HCG хормонът е открит през 20-те години на миналия век и продаван от фармацевтичния гигант Organon под названието Pregnyl. Има множество отчетени ползи от приема на HCG от различни групи пациенти, както и някои доста нелепи резултати. Първоначално HCG се е ползвал за лечение на следните заболявания:

• Синдром на Фрьолих
• Крипторхизъм
• Наднормено тегло
• Депресия
• Безплодие при жените
• Вътрематочен кръвоизлив
• Аменорея

Към 60-те години HCG екстрактът вече не се използвал, тъй като науката разработила начин за получаване на по-чист HCG хормон. Все още се използва с терапевтични цели.

Предназначения и свойства на Pregnyl (HCG)

Човешкият Хорион Гонадотропин (HCG) е полипептиден хормон. Той се открива при бременните жени в началото на бременността. Хормонът се образува в плацентата и е в основата на продължителното производство на прогестерон, който е важен хормон за бременността. HCG хормонът също така е стандартният показател при теста за бременност. След зачеването нивата на HCG започват да нарастват и могат да бъдат засечени от стандартния домашен тест за бременност. Хормонът достига пикови стойности около 8-12 седмица от бременността, след което плавно намалява до раждането.

При преглед на предназначенията и свойствата на HCG, единственото значимо в терапевтичен и резултатен аспект е способността му да имитира Лутеинизиращият хормон (LH). Макар и леко опростен, HCG е външен LH, основно гонадотропин с фоликулостимулиращ хормон (FSH). Това е благоприятно за жените пациенти, тъй като гонадотропините стимулират зачеването. LH също така е основния гонадотропин отговорен за стимулацията на естественото производство на тестостерон. Това е главната причина за употребата му от някои приемащи анаболни стероиди , свързана с ниски нива на тестостерон. При освобождаването му, LH сигнализира на тестисите да произвеждат повече тестостерон, което е повече от благоприятно при ниско естествено производство на LH.

Макар HCG да се прилага като външен LH, той не е LH, а само имитира хормона. Това го прави много полезен за приемащия стероиди след цикъла. Той подготвя тялото за цялостната терапия след цикъла, която следва. Тя обикновено включва прием на селективни модулатори на рецептора на естроген (SERM). Макар свойствата му да не се променят въпреки различното предназначение, разглеждайки действието на HCG ще открием, че приемът му трябва да бъде строго контролиран.

Действия на Pregnyl (HCG)

Действието на Pregnyl (HCG) върху приемащия анаболни стероиди може да бъде разделено на две категории – по време на терапията след цикъла и по време на самия цикъла.

Използването на анаболни стероиди намалява естественото производство на тестостерон. Степента на потискане зависи от използваните стероиди и до известна степен от дозите. След спиране приема на всякакви стероиди, естественото производство на тестостерон се възобновява от само себе си. Макар производството на тестостерон да се възобновява от само себе си, то е много бавен процес. Налице е период с ниски нива на тестостерона и често със симптоми, свързани с такова състояние. Подобни симптоми освен че са неприятни, могат да доведат до загуба на много от натрупаната мускулна маса. Това се дължи на кортизола, който става преобладаващ хормон при липсата на тестостерон. По тази причина повечето ползващи стероиди прилагат терапия след цикъла, за да подобрят възстановяването. Терапията не възстановява нормалните нива от само себе си, но осигурява достатъчно тестостерон за правилните телесни функции, докато нивата естествено се нормализират.

Има различни терапии след цикъл, като повечето включват селективен модулатор на рецептора на естроген (SERM), като например Нолвадекс (Тамоксифен цитрат ) и/или Кломид (Кломифен цитрат). Много хора са открили, че ако терапията след цикъла започне с Pregnyl (HCG) преди приема на SERM, цялостното възстановяване е подобрено. В известен смисъл Pregnyl (HCG) имитира LH и подготвя тялото за последващата SERM терапия, водейки до по-бързо възстановяване.

Още информация

Второто положително действие на Pregnyl (HCG) при ползващите анаболни стероиди е по време на самия цикъл. Приемът на стероиди предизвиква атрофия на тестисите, поради състоянието на потиснато производство на тестостерон. С добавяне на HCG към приема на стероиди, приемащият го може да остане с пълни тестиси. Макар това да е само козметичен ефект без стратегическа полза, възможно е да се извлече полза и от това. Поддържайки тялото заредено с външен LH, може да улесни възстановяването след спиране на всички анаболни стероиди, но също така има проблем. Много е лесно тялото да стане зависимо от Pregnyl (HCG) поради нуждите му от LH.

Докато човешкото тяло не може да стане зависимо от анаболни стероиди, със сигурност може да стане зависимо от Pregnyl (HCG). За пациенти с ниски нива на тестостерон приемащи HCG, това не е проблем. Обаче, ако не сте пациент с ниски нива на тестостерон, то приемът на Pregnyl (HCG) по време на цикъла трябва строго да се регулира и внимателно да се следи, за да се избегне зависимост от LH. Много ползващи анаболни стероиди са увредили телата си от приема на Pregnyl (HCG) много повече отколкото от приема на анаболни стероиди, поради прекомерна употреба на Pregnyl (HCG). Въпреки това, приемът по време на цикъла може да е много полезен, намалявайки възстановителния период, но трябва да се ползва разумно. Независимо от периода на прием, по време на цикъл или в началото на следцикъклната терапия, Pregnyl (HCG) трябва да се приема премерено.

Странични ефекти от HCG

HCG е един от хормоните с най-малко странични ефекти. Възможни са странични ефекти, но са изключителна рядкост. Странични ефекти типични за традиционните лекарства, като стомашно-чревни проблеми, главоболия, обриви и други подобни са невъзможни. Възможните странични ефекти от Pregnyl (HCG) са подобни на тези от повишени нива на тестостерон, главно от естрогенно естество. Това не е изненадващо, като се има в предвид, че Pregnyl (HCG) стимулира производството на тестостерон и съответно повишава нивата му.

Макар и малко вероятно, употребата на HCG може доведе до гинекомастия или задържане на вода. Ако пептидът се приема по време на цикъл, подобни проблеми рядко са грижа, тъй като обикновено се приемат и анти-естрогенни медикаменти. Ако се приема по време на терапията след цикъла, макар дозите Pregnyl (HCG) да са високи през този период, общият прием е много краткотраен и няма причини за безпокойство. Що се отнася до други приложения на Pregnyl (HCG), дозите обичайно са изключително ниски и отново не са причина за безпокойство. Както се вижда, по отношение на страничните ефекти, Pregnyl (HCG) е много благоприятен хормон. Трябва да се има в предвид проблемът със зависимостта от LH, която може да възникне при злоупотреба, като дори в някои случаи без да има злоупотреба, пак е възможна. Ако такава зависимост възникне, ще доведе до състояние на ниско ниво на тестостерона.

Прием и дозиране на HCG

Има няколко предназначения на Pregnyl (HCG) и съответно няколко схеми на дозиране.

При ниски нива на тестостерон, лечението може да продължи от 6 седмици то година. При краткотрайните лечения обикновено са нужни 500 – 1 000 IU по 3 пъти седмично в продължение на 3 седмици, последвани от 500 – 1 000 IU по 2 пъти седмично в продължение на 3 седмици. При продължително лечение дозите са от порядъка на 4 000 IU приемани 3 пъти седмично в продължение на 6-9 месеца. Обикновено следват още 3 месеца лечение при дози от 2 000 IU по 3 пъти седмично.

Още информация

Друго приложение е при ползващите анаболни стероиди, по-точно по време на цикъл. За тази цел доза Pregnyl (HCG) от по 250 IU на всеки 4-5 дена е не само стандартна, но и най-прилагана. Такава доза осигурява достатъчно Pregnyl (HCG), за да се постигне желания ефект и не трябва да се превишава, ако искаме да защитим бъдещото естествено производство на тестостерон. Последната схема на дозиране е при терапията след цикъл, като има два варианта. Първият е с дози 1 500 – 4 000 IU приемани на всеки 3-4 дни за период от 2-3 седмици. След приключване, терапията със SERM се възобновява. Вторият и вероятно по-ефикасен вариант е Pregnyl (HCG) да се приема ежедневно при доза 500 – 1 000 IU в продължение на 10 дни. След приключване, започва терапията със SERM.

При употреба на Pregnyl (HCG) по време на терапията след цикъл, точният период на прием е много важен. Ако стероидният цикъл завършва с големи дози стероиди на естерна основа, Pregnyl (HCG) терапията трябва да започне 10 дни след последната инжекция. След това се прилага и SERM терапия. Ако стероидният цикъл завършва с малки дози стероиди на естерна основа, Pregnyl (HCG) терапията трябва да започне 3 дни след последната инжекция. След това се прилага отново SERM терапия.

Наличност на Pregnyl (HCG)

Pregnyl (HCG) е широко разпространен както на аптечния, така и на черния пазар. Макар да е лесно достъпен на черния пазар, той е контролирана субстанция в САЩ и ще ви е необходима рецепта. За съжаление, Pregnyl (HCG) е много евтин на аптечния пазар, а на черния пазар често е на половин цена. Неизбежно е много хора да се насочват към черния пазар, тъй като същите марки могат да се вземат на половин цена, понякога дори за по-малко. Обичайна практика е доставчиците на анаболни стероиди да доставят и Pregnyl (HCG).

Независимо от източника на закупуване, Pregnyl (HCG) се доставя в две ампули – една с прах и една със стерилна вода. Просто смесвате двете, изваждате желаното количество и поставяте останалото в хладилник. Ако не се съхранява в хладилник губи качествата си.

 

Мнения за Pregnyl (HCG)

Pregnyl (HCG) е много полезен хормон при стимулиране на плодовитостта и при лечение на ниски нива на тестостерон. Всъщност, той бързо се превръща в неразделна част от много лечебни схеми за ниски нива на тестостерон. За ползващите анаболни стероиди и спортисти целящи по-високи постижения, Pregnyl (HCG) може да е полезен, но също така да действа увреждащо. Много хора се увличат в употребата по време на цикъл, като се довеждат до ранно състояние на нисък тестостерон.  Хормонът може да е полезен, но употребата му трябва да е умерена и контролирана.

Допълнителна информация

Тегло 0.1 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Be the First to Review “Pregnyl 5000 IU/AMP (IM) Прегнил (HCG)”