Oxa - Титан (Анавар, Oxandrolone), 100x10 mg

Oxa – Титан (Анавар, Oxandrolone), 100×10 mg

127.60 лв.

Производител: Титан
Опаковка: 100 таблетки по 10 мг Оксандролон

Oxandrolone активното вещество в този продукт. Опаковката от 100 таблетки е по 10 милиграма във всяка. Това е широко използван анаболен стероид поради изключително ниските си нива на андрогенност, придружени от умерен анаболен ефект.

Въпреки, че Оксандролон е 17-алфа алкалоиден, неговата чернодробна токсичност е много малка, което се приема положително. Проучванията показват, че дневна доза от 20 мг до 50 мг Оксандролон, използван в период от 12 седмици има незначително влияние върху повишаването на чернодробните ензими.

Описание

Oxa (Оксандролон) представлява един от най-популярните орални анаболни стероиди за всички времена. Това се дължи главно на факта, че е изключително добре поносим. Oxa(Оксандролон) е един от малкото стероиди, които спокойно могат да бъдат използвани от мъже и жени, с най-малко странични ефекти. Въпреки това Oxa (Оксандролон) е доста подценяван заради лекото му действие, което се дължи основно на нереални очаквания. Много хора считат, че всички анаболни стероиди трябва да предизвикват набор от определени ефекти. Практиката обаче показва, че различните стероиди постигат различни резултати. Oxa е безспорно изключително благотворен анаболен стероид, но за да оценим ползите от него, трябва да го разбираме.

Анавар е популярното марково име, свързвано с анаболния стероид Оксандролон, дериват на дихидротестостерона. Хормонът Оксандролон е пуснат на пазара за пръв път в началото на 60-те години на миналия век под търговското название Анавар от G.D Searle & Co. Обаче през 1989 G.D Searle & Co. преустановяват разпространението на този стероид, главно под натиска на Агенция по храни и лекарства в САЩ, която затегнала контрола над пазара на анаболни стероиди. Важна подробност е, че G.D Searle & Co. също така са притежавали лиценза върху повечето Оксандролон продукти на световния пазар, което почти довело до изчезването на този стероид.

През 1995 Оксандролон отново се появил благодарение на Bio-Technology General CORP (сега Savient) под търговското название Oxandrin (Оксандрин). Bio-Technology General CORP държали монопола върху продукта, надувайки баснословно цената му. За щастие, няколко щатски фармацевтични компании като Watson, започнали широкото производство на Оксандролон в следващите години, което понижило цената. Въпреки това, Оксандролон си остава един от най-скъпите анаболни стероиди на пазара.

Предназначения и свойства на Oxa(Оксандролон)

Oxa (или Оксандролон) е в основата си структурно изменен дихидротестостерон (DHT). Представлява DHT с добавен кислороден атом, заместващ въглерод-2 в А-веригата. Това изменение значително усилва анаболния ефект на този стероид, както също така го предпазва от метаболен разпад. Oxa също така има второ изменение в 17-та въглеродна позиция с добавена метилова група. Това позволява оралното приемане на хормона и официално категоризира Oxa като C17-AA анаболен стероид.

Като терапевтично средство, Oxa (Оксандролон) е доказал ефективността си при лечението на различни състояния. Най-често срещаното предписание на стероида е за възстановяване след сериозна загуба на маса в следствие операция, инфекция и др. Oxa също се е оказал силно ефективен при лечение след продължителна употреба на кортикостероиди, както и при лечение на остеопороза, чрез повишаване на костната плътност. Употребата за подобни цели е рядкост в САЩ понастоящем, поради тежкото законодателство, въпреки невероятните успехи и положителни свойства на този стероид. Oxa (Оксандролон) също е доказано ефективен при лечение на хепатит, както и като стимулант на растежа и развитието на деца с недостиг на производство на хормони.

Oxa (Оксандролон) в средите на спорта и културизма

Oxa (Оксандролон) е също много популярен анаболен стероид сред силовите атлети. Макар и слабо въздействащ на пръв поглед, Oxa (Оксандролон) има мощен анаболен ефект, който е 3 до 6 пъти по-силен от тестостерона. Анаболният потенциал на Oxa е 322-630, докато тестостерона е 100. Това би трябвало да говори за страхотни свойства на този стероид откъм растеж на мускула, но съотношението не се привежда до реално действие така директно, както бихте си помислили. За мъже Oxa (Оксандролон) едва ли е подходящия стероид за трупане на маса. По-скоро той е слаб за тази цел. Все пак, неговата анаболна сила се изявява страхотно в цикъл за орелефяване или за бързо атлетично развитие. Също така ще установим, че андрогенният ефект на този хормон е сравнително нисък, което го прави един от най-желаните за употреба от жени.

Разглеждайки свойствата на Oxa (Оксандролон), най-важните са свързани със способността му да увеличава азотното задържане в мускулите, намаляване хормон-свързващия глобулин (SHBG) и потискане на глюкокортикоидните хормони. Увеличаването на азотното задържане подсилва анаболните процеси, докато понижените нива често водят до катаболно състояние. Понижението хормон-свързващия глобулин (SHBG) води до по-високи нива на свободен тестостерон в тялото, което освен анаболен тласък осигурява свободно или несвързано състояние на всички циркулиращи анаболни стероиди. Накратко, това прави използваните стероиди по-ефективни.

Още информация

Що се отнася до потискането на глюкокортикоидните хормони, това са пагубни за мускулите хормони, като най-известният такъв е кортизолът. Тези хормони стимулират бързо трупане на маса, но също и унищожават чистата мускулна тъкан. Oxa (Оксандролон) също е известен със свойството да увеличава броя на червените кръвни клетки, които осигуряват по-добра издръжливост на мускулите. Според някои проучвания този стероид дори може да предизвика засилена сърдечносъдова издръжливост. И не на последно място, Oxa(Оксандролон) е един от истинските изчистващи мазнините стероиди.

Почти всички анаболни стероиди повишават метаболните процеси, което предизвиква загуба на мазнини, но Oxa (Оксандролон) е показал, че директно предизвиква липолиза. Много отдават това на неговото свойство здраво да се свързва с андрогенния рецептор, както и на способността му да редуцира щитовидно-свързващия глобулин, както и повишаване на тироксин-свързващия преалбумин. Тези действия водят до по-добро оползотворяване на трийодтиронинния хормон или Т3 хормона. Резултатите по отношение на топене на мазнини от Oxa (Оксандролон) не са напълно еднозначни. Има няколко проучвания, които показват противоположни резултати по отношение на топенето на мазнини.

Действия на Oxa (Оксандролон)

Действията на Oxa в терапевтичен аспект са до голяма степен познати, но само като лек за даден проблем и нищо повече. Нека разгледаме действията на Oxa по отношение на повишаване на работоспособността, като по този начин ще знаете, кога този стероид е най-полезен.

Мускулен растеж

Трупане на маса: Тъй като Oxa (Оксандролон) не трансформира в естроген, всяко покачване на теглото при употребата му е от чиста мускулна маса. Задържането на вода е невъзможно при прием на този стероид. Затова не може да се очаква голямо трупане на маса чрез този стероид, тъй като той просто не е предназначен за това. Ползващият го би трябвало да качи плътна мускулна маса, като според много натрупаното чрез Oxa (Оксандролон) по-лесно се запазва. Но той не може да осигури натрупване на маса, като добре познатите Анадрол, Дианабол, Нандролон и Тестостерон. Някои може да решат, че въпреки умерените резултати, Oxa (Оксандролон) е точно това, което искат.

Макар Oxa (Оксандролон) да не е най-добрият стероид за трупане на маса за мъже, когато става въпрос за употребата му от жени е друг въпрос. Жените са много по-чувствителни към Oxa от мъжете, което го прави много ефективен. Освен това, повечето жени не търсят натрупване на маса, като мъжете. Често леко увеличаване на мускулатурата може да преобрази човек.

Независимо от пола, всички ползващи Oxa (Оксандролон) за трупане на маса ще оценят метаболните му свойства. Тези, които приемат Оксандролон ще открият, че при трупането на маса увеличението на мазнините е по-малко от колкото при други. Поради повишените нива на свободен тестостерон, приемащите Oxa (Оксандролон) ще открият също, че другите стероиди, които приемат са по-ефективни. Може да не е много, но дори най-малките неща помагат.

Изчистване

Изчистване на мазнини: Безспорно, и при мъжете и при жените, един от най-подходящите периоди за прием на Oxa (Оксандролон) е при изчистването. Това е и най-честата цел при употребата му. Благодарение на анаболните му свойства, Oxa (Оксандролон) е един от най-добрите стероиди за запазване на чистата мускулна маса в период на диета. За да топим мазнини, трябва да изгаряме повече калории, отколкото консумираме. Ключът към успешната диета е изчистване на нежеланите мазнини, като при това се запази възможно най-много от натрупаната чиста мускулна маса. Въпреки това загубата на мускулна маса е неизбежна. Без значение колко добре планирана е диетата ви, ще има известна загуба на мускулна маса ако не е включено мощно анаболно средство. Oxa е средството от което се нуждаете, въз основа на горе споменатите факти за действието му.

Тези, които приемат Oxa (Оксандролон) през изчистващия период топят мазнини по-ускорено. Независимо колко силно или слабо е прякото липолизисно свойство, метаболния ефект е все така силно повишен. След изчистването, ще откриете че сте корави и релефни. Това често е придружено с подобрено кръвоснабдяване и цялостно по-здрав външен вид.

За спортисти

Oxa е много ценен от повечето атлети поради няколко причини. Този стероид повишава силата. Общото нарастване не е така значително, като при стероидите от типа на Дианабол и далеч под нивата на Халотестин, но все пак е забележимо. Силата е един от приоритетните фактори за успешни спортни резултати, тъй като е в основата на скоростта и издръжливостта. Спортистите също ценят Oxa (Оксандролон) поради факта, че не предизвиква прекомерно натрупване на мускулна маса. В някои случаи допълнителната маса е недостатък, в зависимост от спорта, а в други случаи може да привлече любопитни погледи, които никой спортист не иска. Като отчетем и това, че стероидът не води до задържане на вода, което обременява много спортисти, Oxa (Оксандролон) си остава един от най-предпочитания от спортистите.

Подобрени постижения

Приоритет: Независимо от целта на употреба, всички приемащи Oxa (Оксандролон) ще забележат повишена възстановителна способност, както и нараснала мускулна издръжливост. Приемащите го не се уморяват толкова бързо и ще може да тренират по-дълго и по-усилено. Тренировките ще са по-ефективни, прекараното време в залата ще е по-ползотворно и като цяло свършената работа ще е по-качествена.

Прием и дозировка на Oxa

Стандартните Oxa (Оксандролон) дози за терапевтични цели обикновено са от 5-10 mg дневно, при максимална дневна доза 20 mg. Подобен прием обикновено продължава 2-4 седмици с малка почивка преди следващия 2-4 седмичен цикъл. Приемът по тази схема може да продължи, колкото е необходимо.

За подобряване на спортните постижение при мъже, 20-30 mg дневно ще осигурят това, но повечето преценяват, че 40-50 mg на ден е далеч по ефективно. Дневна доза от 80 mg също се прилага, но нараства риска от странични ефекти. Стандартните Oxa цикли за мъже са 6-8 седмици.

За подобряване на спортните постижение при жени, независимо от целта, 5-10 mg дневно е оптималната доза. Много малко жени ще се нуждаят от повече от 10 mg дневно. Ако се желае повече и 10 mg дози се понасят добре, може да се пробват дози от по 15 mg дневно при следващия цикъл. Всяко увеличаване на дозите увеличава и риска от вирилизация. Дози от по 20 mg на ден определено увеличават риска, а по-големи дози гарантират някаква степен на вирилизация. Стандартните Oxa цикли за жени са 6-8 седмици.

Комбиниране на Oxa (Оксандролон)

Oxa (Оксандролон) успешно се комбинира с други анаболни андрогенни стероиди в зависимост от целите.

Тъй като мъжете употребяват Оксандролон във фази на орелефяване, за по-добри резултати този стероид се комбинира добре с  Trenbolone, Equipoise, Winstrol, Masteron и Primobolan. За жените добра поносимост проявяват комбинациите с Primobolan, Winstrol, Clenbuterol, Cytomel, HGH, Nolvadex.

Примерен цикъл с Oxa

За мъже:

Седмица Testosterone E. Anavar Arimidex
1 500 мг 0.5 EOD
2 500 мг 0.5 EOD
3 500 мг 0.5 EOD
4 500 мг 0.5 EOD
5 500 мг 0.5 EOD
6 500 мг 0.5 EOD
7 500 мг 50 мг 0.5 EOD
8 500 мг 50 мг 0.5 EOD
9 500 мг 50 мг 0.5 EOD
10 500 мг 50 мг 0.5 EOD
11 50 мг
12 50 мг

За жени:

Седмица Anavar
1 2.5 мг
2 2.5 мг
3 5 мг
4 5 мг
5 10 мг
6 15 мг
7 15 мг
8 10 мг

Мнения за Oxa

Не можем да определим Oxa (Оксандролон) като изключително силен анаболен стероид. Той обаче е изключително полезен. Като вземем предвид, че е добре поносим го прави един от най-стойностните анаболни стероиди на всички времена. Ключът към получаване на максимума за платената цена е разбирането на Оксандролон, познаването на свойствата му и прилагането му във вашия хранителен план за конкретната цел. Ако търсите огромно покачване на чиста мускулна маса за сравнително кратък период, ще бъдете разочаровани от този стероид.

Много смятат, че целта на анаболния стероид е да предизвика голям растеж на мускулна маса, и когато това не се получи, значи вземате погрешната добавка по погрешен начин. Много хора не разбират, че растежът не е просто натрупване на маса и нищо повече. Много взимат добавки за пълна промяна във физиката, което може да не включва големи натрупвания на маса. Някои взимат добавки, за да подобрят спортните си постижения, докато други използват стероидите, за да поддържат маса и да подобрят външния си вид. Ако някоя от тези цели е търсеното от вас, то Oxa (Оксандролон) е отличен избор за вашите нужди от анаболен стероид.

Странични ефекти от Oxa

За разлика от други популярни деривати на анаболния стероид дихидротестостерон, бихме определили Oxa (Оксандролон) като анаболен стероид със сравнително малко странични ефекти. Определено те са възможни, но при човек страничните ефекти могат да бъдат минимизирани. Всъщност, при разумно ползване повечето ще открият, че не се проявяват никакви странични ефекти. За да разберете страничните ефекти на Oxa (Оксандролон), сме ги систематизирали в отделни категории с цялата необходима ви информация.

Естрогенни

Oxa (Оксандролон) не води до странични ефекти вързани с естроген. Той не ароматизира и не води до гинекомастия или задържане на вода. Също така не предизвиква ефекти, свързани с прогестин, което също спомага за липсата на естрогенни ефекти. Тъй като при този стероид задържането на вода не е възможно, се намалява риска от повишено кръвно налягане. Някои стероиди, които не ароматизират могат да доведат до повишено кръвно налягане, например Тренболон, но при Oxa (Оксандролон) рядко се отчита такова свойство.

Андрогенни

Оксандролон не е изключително силен андрогенен стероид, но се отчита андрогенна дейност. Подобна дейност може да причини акне, оплешивяване и прекомерно окосмяване на определени части на тялото, мазна кожа и др. Повечето спортисти не би трябвало да имат подобни проблеми, поради ниския андрогенен характер на стероида. Важно да се отбележи: инхибиторите на 5-алфа редуктазата често се ползват срещу андрогенните странични ефекти при употребата на анаболни стероиди. С приема на Oxa (Оксандролон) подобни инхибитори няма да имат силен ефект, тъй като този стероид не се влияе от ензима 5-алфа редукта. Последният отговаря за редуцирането на тестостерона до дихидротестостерон, но Оксандролон сам по себе си е дихидротестостерон.

Андрогенни свойства, макар и слаби, може да предизвикат симптоми на вирилизация при жените. Това са окосмяване на тялото, удебеляване на гласа и уголемяване на клитора. При Oxa степента на вирилизация е изключително ниска. Повечето жени могат да го приемат без поява на такива симптоми, стига приемът да е разумен. Винаги може да възникне проблемът с единични индивидуални реакции, но Оксандролон продължава да е най-безопасният анаболен стероид за употреба от жени. Ако все пак се появят симптоми на вирилизация, препоръчително е незабавно спиране на приема, при което симптомите бързо ще отшумят. Ако не се обърне внимание на симптомите, те могат да останат за постоянно.

Сърдечносъдови

От възможните странични ефекти на Oxa (Оксандролон), най-притеснителните са свързани с холестерола. Оксандролон е известен с потискането на HDL (добрия) холестерол, както и с повишението на LDL (лошия) холестерол. Стандартните дози за мъже могат да подтиснат добрия холестерол до 30%, а големите дози до 50%. Поради възможното отрицателно въздействие на Оксандролон върху холестерола, не трябва да го приемате, ако имате проблеми с холестерола. Препоръчват се диети богати на омега мастни киселини, както и достатъчно аеробна активност. На всеки, който ползва Oxa се препоръчва да ограничава консумацията на наситени мазнини и прости захари, да приема антиоксидантни добавки и да следи нивото на холестерола.

Потискане на тестостерона

Приемът на анаболни стероиди потиска естественото производство на тестостерон в тялото. Oxa е един от по-слабо потискащите стероиди на пазара, но повечето мъже предпочитат да включат външен тестостерон към програмата. Ако не бъде включен, може да се стигне до ниски нива на тестостерона и всички неприятни симптоми свързани с това. Възможно е да се приема Oxa(Оксандролон) без да се стигне до падане на нивото на тестостерона. Крайно високи дози ще подтиснат общите серумни нива до 50%, но дори при пад от 50%, някои мъже се чувстват в здравословно състояние. Това много зависи от индивидуалните естествени нива на всеки, но повечето мъже смятат терапията с външен тестостерон за сигурна гаранция.

Както при всички анаболни стероиди, след спиране на приема и изчистване на тялото от всички външни стероиди, естественото производство на тестостерон започва отново. Възстановяването не става за един ден. Затова на повечето мъже се препоръчва терапия след цикъла, след спиране на приема на всякакви стероиди. Тези терапии трябва да включват селективен модулатор на рецептора на естроген, като например Нолвадекс или Кломид, както и евентуален прием на човешки хорионгонадотропин (Pregnyl). Комбинирането на трите ще осигури най-бързо възстановяване.

Хепатотоксичност

Като C17-AA анаболен стероид, Oxa (Оксандролон) е токсичен за черния дроб. Нивата на чернодробните ензими обикновено се покачват при употребата, но от всички C17-AA стероиди, Оксандролонът най-малко влияе на черния дроб. Данните сочат, че терапевтичните дози не повишават чернодробните ензими значително. Злоупотреба с дозите обаче е друг въпрос, но хепатотоксичният ефект е значително по-нисък от повечето C17-AA анаболни стероиди. Важно е да се има в предвид, че повишените нива на чернодробните ензими не означава задължително увреждане на черния дроб, а по-скоро претоварване, което може да доведе до увреждане. Затова е наложително да се спазват съответните предписания:

• Не трябва да приемате Oxa (Оксандролон) или други C17-AA анаболни стероиди, ако имате някакви чернодробни проблеми;
• Не трябва да злоупотребявате с алкохол по времена приема на C17-AA анаболни стероиди, тъй като това ще натовари черния дроб изключително много. Всъщност, повечето трябва да се приемат при напълно избягване на всякакъв алкохол, дори и за по-добър ефект;
• Трябва да ограничите приема на лекарства без рецепта, освен при крайна необходимост. Много такива лекарства имат хепатотоксичен ефект, а в някои случаи дори по-силен от този на анаболните стероиди.
• Трябва да ограничите общия прием на Оксандролон до максимум 8 седмици, като не се приемат отново други C17-AA стероиди преди нормализиране на нивата на чернодробните ензими;
• Трябва да включите добавка за детоксикация на черния дроб към цикъла с Оксансдролон или друг C17-AA анаболен стероид.

Характеристики на Oxandrolone

– [17b-hydroxy-17a-methyl-2-oxa-5a-androstane-3-one] – Молекулярно тегло: 306.4442
– Формула: C19H30O3
– Точка на топене: 235-238 градуса по Целзий
– Производител: BTG, SPA, Originally Searle (1964)
– Ефективна доза: (Мъже) 20-100 mg/ден – (Жени) 2.5-20 mg/ден
– Време на действие 8-12 часа
– Откриване на следи: 3 седмици
– Анаболно/Андрогенно съотношение (диапазон): 322-630:24

Допълнителна информация

Тегло 0.1 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Be the First to Review “Oxa – Титан (Анавар, Oxandrolone), 100×10 mg”