Decabol (Нандролон деканоат) - NASpharma - nandrolone decanoate от hard-pro

Decabol (Нандролон деканоат) – NASpharma

51.20 лв.

Това е мастноразтворим инжекционен анаболен стероид с активен състав Нандролон деканоат. Ползва се в културизма в основен период в комбинация с други анаболни стероиди, но първоначалното му предназначение е за различни цели. Всяка от петте апмули в кутията е със съдържание  200 мг Nandrolone.

Това е един от най-популярните анаболни стероиди. Притежава високо анаболни и слабо андрогенни свойства, което го прави отличен медикамент за повишаване на мускулна маса и увеличаване на силата. Има славата на препарат, който облекчава болките в ставите.

Описание

Decabol – Nandrolone decanoate – NASpharma, е инжекционен мастноразтворим анаболен стероид с активен състав Нандролон деканоат, популярен с името Жълта Дека. Най-често се използва в системи за мускулна маса, в комбинация с още анаболни стероиди. Класическата комбинация, която се ползва и до днес, е:  Дека, Тестостерон и Метан.

Decabol – Nandrolone decanoate е един от най-популярните анаболни стероиди, създавани някога и е неизмененно оръжие за атлетите в сферите на спорта и културизма. Той е един от малкото анаболни стероиди, останали в медицинските среди и е високо ценен в различни терапевтични области. Nandrolone, Нандролон е разработен през 1960г. и започва разпространение в световен мащаб през 1962г. от фармацевтичния гигант Organon под формата на Nandrolone Phenylpropionate и търговско наименование Durabolin.

Въпреки това името Deca Durabolin основно се свързва с този анаболен стероид. Разпространяват се няколко естера на Nandrolone. Това са Decanoate, Phenylpropionate и по-рядко Cypionate.

За целите на спорта и културизма Decabol – Nandrolone decanoate е добре познат като един от най-добрите стероиди за покачване на мускулна маса без присъщите за повечето стероиди странични ефекти. Nandrolone във всичките си форми е 19-nortestosterone анаболен андрогенен стероид. Това е модифицирана форма на тестостерона, където е премахнат въглероден атом в 19та позиция. С тази модификация Nandrolone проявява по-силен анаболен потенциал от тестостерона и освен това показва значително по-нисък андрогенен потенциал. Андрогенният му рейтинг е 37, докато на тестостерона е 100.

Намаляването на андрогенния потенциал на Decabol – Nandrolone decanoate се дължи на превръщането му до dihydronandrolone (DHN), а не до dihydrotestosterone (DHT). Това прави Decabol – Nandrolone decanoate един от най-подходящите анаболни стероиди за мъже. Освен това Nandrolone проявява много ниска естрогенна активност. Афинитетът му към ензима ароматаза е само 20% от този на тестостерона. Той е класифициран като активен прогестин, което определя и неговите потенциални странични ефекти.

Decabol – Nandrolone decanoate е ефективен и мощен анаболен стероид с множество функционални предимства:

  • Засилва протеиновия синтез
  • Инхибира Глюкокортикоидните хормони
  • Насърчава увеличаване в производството на IGF-1
  • Увеличава задържането на азот
  • Увеличава общия брой червени кръвни клетки
  • Увеличава синтеза на колаген
  • Подобрява минералния състав на костите

Ефекти на Decabol – Nandrolone decanoate

За целите на спорта и културизма Decabol – Nandrolone decanoate е отличен избор както в периодите за активно трупане на мускулна маса, така и в периодите за релеф. Ниските дози Decabol – Nandrolone decanoate предоставят бързо възстановяване, увеличаване на постиженията и почти никакви странични ефекти. Това е причина той да бъде високо ценен от атлети, предразположени към неблагоприятните странични ефекти на анаболните стероиди като водна задръжка, акне, гинекомастия, оплешивяване и други. По-високите дози могат отлично да добавят бавен, но сигурен мускулен растеж.

Странични ефекти на Decabol – Nandrolone decanoate

Възможна е проявата на странични ефекти по време на приема на Decabol – Nandrolone decanoate, въпреки сравнително добрата поносимост на организма към този анаболен стероид. Най-често споменаваният страничен ефект от употребата му е силно потиснатото либидо и еректилна дисфункция. Важно е също да се отбележи, че еректилна дисфункция може да бъде наблюдавана при употребата на почти всеки анаболен стероид.

От всички анаболни стероиди на пазара Decabol – Nandrolone decanoate е един от малкото с толкова незначителни странични ефекти. Дори жените могат да се възползват от неговите предимства без притеснения от характерните за тестостерона странични ефекти на вирилизация. Decabol – Nandrolone decanoate ароматизира леко, превръщайки се в естроген. Заедно с ниския афинитет към ароматаза, нандролон е прогестин и има силен афинитет към рецептора на прогестерона. Това може да стимулира млечната тъкан и да повиши на риска от гинекомастия при чувствителни хора. За намаляване на естрогенните странични ефекти на Нандролон е възможен съвместния прием на антиестрогени, инхибитори на ароматаза като Anastrozole (Arimidex). Селективни модулатори на естрогенния рецептор като Tamoxifen (Nolvadex) също може да бъдат прилагани.

Изследванията сочат, че Decabol – Nandrolone decanoate може да има по силен ефект от тестостерона върху нивата на холестерола. Сравнявано обаче с анаболни стероиди за перорален прием тук стойностите са значително по-малко тревожни. Препоръчва се диета, богата на омега мастни киселини и с ниско съдържание на прости захари и наситени мазнини.

Decabol – Nandrolone decanoate потиска естественото производство на тестостерон, независимо от дозата или генетичните характеристики на спортиста. Това може да изисква предприемането на допълнителни мерки в края на стероидния цикъл. Най-подходящо за тази цел е допълнителния прием на Pregnyl, който стимулира по-бързото възстановяване производството на естествен тестостерон в тялото.

Подобно на повечето инжекционни форми на анаболни стероиди Decabol – Nandrolone decanoate не е токсичен за черния дроб и не създава опасност от чернодробно увреждане.

Как се приема Deca-Durabolin, Nandrolone?

Decabol – Nandrolone decanoate е инжекционен анаболен стероид. За целите на спорта и културизма най-общата ниска доза е 300 мг на седмица. Често срещани са дози от 400-600 мг на седмица. По-високите дози увеличават риска от неблагоприятни странични ефекти. Предвит полуживота на Нандролон най-честият график на инжектиране е веднъж седмично с една доза или два пъти седмично, когато дозата е разделена на две.

Примерен цикъл с Decabol – Nandrolone decanoate

Стероиден цикъл с Decabol/Dianabol #1 (за маса)

Продукти: 10 мл 200 мг/мл nandrolone decanoate, 100 таблетки 5 мг Methandrostenolone
Допълнително:
За черен дроб: Liver Stabil, Liv-52 или Essentiale Forte в доза, посочена по предписание в листовката.
За холестерол: Lipid Stabil (3 капсули/ден) и рибено масло (4 г/ден).
Контрол на естрогена: tamoxifen (20-40 мг/ден)
Коментар: Това е много стара и разпространена комбинация, базирана основно на анаболния стероид nandrolone decanoate. Methandrostenolone служи като андрогенен компонент по време на третата седмица, когато страничните ефекти от намалена андрогенна активност се проявяват. Те обикновено се изразяват в загуба на сексуално желание. Дозите в този цикъл не са високи, както при повечето стандарти на културизма, но са достатъчни за значителен прираст размера на мускулите и силата.

Седмица Nandrolone Methandrostenolone
1 200 мг
2 200 мг
3 200 мг 10 мг/ден
4 200 мг 10 мг/ден
5 300 мг 10 мг/ден
6 300 мг 15 мг/ден
7 300 мг 15 мг/ден
8 300 мг 15 мг/ден

Стероиден цикъл с Decabol/Dianabol #2 (за маса)

Продукти: 20 мл 200 мг/мл nandrolone decanoate, 200 таблетки 5 мг Methandrostenolone
Допълнително:
За черен дроб: Liver Stabil, Liv-52 или Essentiale Forte в доза, посочена по предписание в листовката.
За холестерол: Lipid Stabil (3 капсули/ден) и рибено масло (4 г/ден).
Контрол на естрогена: tamoxifen (20-40 мг/ден)
Коментар: Това е по-популярна версия на цикъла с Deca / Dianabol, с по-общоприетите дози за атлети с умерен опит със стероиди. Очаква се по изразена проява на страничните ефекти с тези дози, въпреки че се очаква да бъдат по-малко от комбинацията на тестостерон с оксиметолон.

Седмица Nandrolone Methandrostenolone
1 400 мг
2 400 мг
3 400 мг 10 мг/ден
4 400 мг 10 мг/ден
5 400 мг 20 мг/ден
6 400 мг 20 мг/ден
7 400 мг 20 мг/ден
8 400 мг 20 мг/ден
9 400 мг 20 мг/ден
10 400 мг 20 мг/ден

Стероиден цикъл с Testosterone/Decabol (за маса)

Продукти: 10 мл 200 мг/мл , 10 мл 200 мг/мл testosterone (enanthate или cypionate)
Допълнително:
За холестерол: Lipid Stabil (3 капсули/ден) и рибено масло (4 г/ден).
Контрол на естрогена: tamoxifen (20-40 мг/ден) или анастрозол (0.5-1 мг/ден).
Коментар: Тестостерон с нандролон се счита за един от най-фундаменталните комбинаци. Нандролонът допълва андрогенната база на тестостерон чрез допълнителна анаболна активност, без силна естрогенна активност. Полученият стек е толкова продуктивен, колкото цикъл със самостоятелен прием на тестостерон, но без проявата на същите естрогенни странични ефекти като задържане на вода и мазнини и гинекомастия. Все пак е желателно да бъде приеман медикамент за контрол на естрогена.

Седмица Testosterone Nandrolone
1 200 мг 200 мг
2 200 мг 200 мг
3 200 мг 200 мг
4 300 мг 300 мг
5 300 мг 300 мг
6 300 мг 300 мг
7 300 мг 300 мг
8 200 мг 200 мг

Комбиниране на Decabol – Nandrolone decanoate

Комбинирането на Decabol – Nandrolone decanoate с други анаболни стероиди не е трудна задача, но трябва да се имат страничните ефекти, свързани със силното потискане в производството на ендогенен тестостерон, породено от приема на Nandrolone.

Anadrol: Комбинирането на Decabol – Nandrolone decanoate с Anadrol често се прилага в активни периоди на трупане на мускулна маса. Тази комбинация осигурява бърз и забележим прираст.

Dianaboл: Комбинирането на Decabol – Nandrolone decanoate с Dianabol (Methandienone) е една от най-популярните и ефективни комбинации за всички времена, поради по-високата поносимост към Dianabol от повечето мъже. Много попълярна комбинация в активен период на трупане на мускулна маса.

Halotestin: Комбиниране на малки дози Decabol – Nandrolone decanoate с Halotestin може да бъде от голяма полза в спортните постижения. Атлетът ще придобие много повече сила благодарение на Halotestin, а Decabol – Nandrolone decanoate ще му даде възможност да прескочи пределите си.

Primobolan: Този стероид може да бъде полезен във фази на натрупване на мускулна маса, съчетан с Decabol – Nandrolone decanoate, но обикновено ще изисква големи дози. Това прави комбинацията неефективна от гледна точка на цена. Във фази на орелефяване тази комбинация може да се окаже по-полезна, поради употребата на по-ниски дози Decabol – Nandrolone decanoate.

Testosterone: Комбинацията Deca Durabolin и Testosterone е фундаментална за борба с потиснатото ендогенно производство на тестостерон по време на приема на Deca-Durabolin, Nandrolone. Тук могат да бъдат включвани всички форми на тестостерон – Testosterone Cypionate, Testosterone Enanthate, Testosterone Propionate, Testosterone Suspension, Omnadren, Sustanon 250.

Trenbolone: Комбинацията Decabol – Nandrolone decanoate и Trenbolone може да бъде много полезна, но трудна за много спортисти. И двете съединения са 19-nor стероиди, което може да предизвика хормонален дисбаланс. Тази комбинация обикновено се употребява предимно от много опитни атлети.

Харектеристика на Nandrolone

(Нандролон База + Естер Decanoate)
[19-нор-андрост-4-ен-3-он-17бета-ол] Молекулно тегло (база): 274.4022
Молекулно тегло (естер): 172.2668
Формула (база): C18 H26 O2
Формула (естер): C10 H20 O2
Точка на топене (база): 122-124C
Точка на топене (естер): 31-32 C
Производител: Organon
Произведен през (в САЩ): 1962
Ефективна доза (мъже): 200-600 мг/седмица (2 мг/кг телесно тегло)
Ефективна доза (жени): 50-100мг/седмица
Активен живот: 15 дни
Откриване в тялото: до 18 месеца
Съотношение анаболен/андрогенен потенциал: 125: 37

Допълнителна информация

Тегло 0.1 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Be the First to Review “Decabol (Нандролон деканоат) – NASpharma”