Промоция! Тестостерону Пропионат (ФармаК) - 50мг testosterone propionate

Тестостерону Пропионат (ФармаК) – 50мг

47.90 лв. 25.00 лв.

Тестостерон пропионат е мастноразтворим анаболен стероид за инжектиране. Ползва се най-много за спортни цели. Този стероид е сравнително мек и притежава важни качества, които се ценят от всички, които го употребяват. Има репутация на анаболен стероид, който придава релефен вид на тялото и очертава мускулите в детайли. Освен за външен вид, тестостерон пропионат се използва за качества, необходими на състезателите: издържливост, сила, мускулна маса и бързина.

Описание

Тестостерон Пропионат е един от многото естерифицирани варианти на Тестостерон, налични на пазара. Той е инжекционна форма с по-бавно освобождаване от не-естерифицирания Тестостерон, но с по-бързо освобождаване от останалите разпространени естерифицирани варианти. Това се дължи на по-дългия естер Пропионат, прикрепен към молекулата на Тестостерона. Естерът забавя освобождаването и увеличава полуживота на Тестостерона, но остава с по-бързо освобождаване от другите естерифицирани варианти като Енантат и Ципионат. Преобладаващата част от продуктите  с Тестостерон съдържат само една естерифицирана форма (като Тестостерон Пропионат). Същестуват смеси от няколко различни естерифицирани варианта (например Sustanon 250).

Чистият неестерифициран Тестостерон има много кратък полуживот, което го прави малко неудобен и непрактичен. Такъв продукт е Тестостерон Суспензия, състоящ се от чист не-естерифициран Тестостерон, без прикрепен естер към структурата си. Естерът Пропионат удължава полуживота на Тестостерона до 4,5 дни. Самият Тестостерон се смята за най-естественият и безопасен анаболен стероид, който може да се ползва от всеки. Той е анаболният стероид с най-многостранно действие и гъвкав по-отношение на начина на прием в цикли, за различни цели.

Кратка история на Тестостерон Пропионат

Информация за Тестостерон Пропионат е публикувана за пръв път през 1935 г., като резултат от различни проучвания за определяне на най-добрия възможен начин за ползване на Тестостерона. Скоро след това, Schering AG (в Германия) започват производството на първия Тестостерон Пропионат под търговското название Testoviron. Този продукт и ден днешен е много популярен. Тестостерон Пропионат е първият създаден естерифициран вариант на Тестостерона и съответно най-старият използван такъв, датиращ от средата на 30-те години на миналия век.

През 50-те години на миналия век, Тестостерон Пропионат е бил един от трите съществуващи анаболни стероиди на пазара (Тестостерон Суспензия, Тестостерон Пропионат и Метилтестостерон). Днес съществуват стотици подобни анаболни стероиди. Малко известен факт е, че Тестостерон Пропионат е бил разработен за прием чрез разтопяване под езика. Това не е било много удобно и съответно спряно през 80-те години. Тази форма на прием представлявала таблетки, направени да се абсорбират през лигавицата под езика и между венците и бузите.

Приложение на Тестостерон Пропионат

Тестостерон Пропионат е прилаган за много медицински цели. Такива са: лечение на андрогенен дефицит при мъжа (андропауза или хипогонадизъм); лечение на сексуална дисфункция; лечение на хронично дисфункционално маточно кървене (менорагия); лечение на ендометриоза и много други. В крайна сметка, както при всички анаболни стероиди, одобрените медицински приложения на Тестостерон Пропионат били намалени от Агенция за храни и лекарства в САЩ. В резултат Тестостерон остава одобрен за ползване само от мъже.

Тестостерон Пропионат е много популярен анаболен стероид, поради което е широко разпространен не само на пазара в САЩ, но и по цял свят. Това до голяма степен се дължи не на предпочитание, а на факта, че в продължение на много години единствената разработена форма на Тестостерона е бил Тестостерон Пропионат. По-късно са били създадени по-удобни за прием естерифицирани форми (Тестостерон Енантат и Тестостерон Ципионат). Те имат по-дълъг полуживот и време на освобождаване, което предполага разреден график на инжектиране. Днес Тестостерон Пропионат все още се продава на американския аптечен пазар, но употребата му е далеч под историческите количества от миналото. Колко дълго Тестостерон Пропионат ще остане на пазара е под въпрос, поради предпочитаните други форми на Тестостерона, които са по-удобни за употреба от повечето хора.

Характеристика на Тестостерон Пропионат

Както вече споменахме, Тестостерон Пропионат е просто Тестостерон с прикрепен естер Пропионат към химическата му структура. По-точно, Пропионат е пропионова киселина, но вече свързана към Тестостерона. В химията това се нарича естерна връзка (или естерно съединение). Пропионовата киселина е свързана към 17-бета хидроксилната група на Тестостероновата структура. Естерифицираните анаболни стероиди са по-мастно разтворими и се освобождават бавно от мястото на инжектиране. Това обаче не е главната причина за продължителното освобождаване на анаболния стероид.

Главната причина за удължения полуживот и забавеното освобождаване е защото след навлизане на Тестостерон Пропионат в кръвоносната система, ензимите започват за прекъсват връзките между естера и хормона. Това отнема известно време. В крайна сметка естерът е премахнат от хормона, като остава само чист Тестостерон, който започва своето действие в тялото. Самият Тестостерон без прикрепени естери има полуживот около 2-4 часа. Когато се прикрепи естерът се получава Тестостерон Пропионат, при което полуживотът на Тестостерона се увеличава до 4 или 5 дни. Това осигурява по-бавно освобождаване и по-дълго действие на хормона.

Свойства на Тестостерон Пропионат

Свойствата на Тестостерон Пропионат са каквито всеки би очаквал от всеки друг вид продукт с Тестостерон.  Разликата е във времето на освобождаване и полуживота. Тестостеронът може да се смята за оригиналния, първичен анаболен стероид, който се произвежда вътрешно по естествен път във всички хора и повечето животински видове. Поради това Тестостеронът се счита за най-безопасния за употреба анаболен стероид. Това се дължи на факта, че тялото на всеки вече е привикнало към ефектите от Тестостерона, само че в по-малка степен. В основата си, приемът на външен Тестостерон за повишаване на спортните постижения и подобряване на физиката е просто допълнително подхранване с хормони. Още казано – въвеждане на повече определени хормони в тялото, което вече ги произвежда и използва.

Самият Тестостерон притежава умерени нива на естрогенна активност, поради което има умерен афинитет за свързване към ароматазния ензим (ензимът, отговорен за превръщането на Тестостерон в Естроген). Затова е нормално да се очаква определено ниво на ароматизация при употреба на Тестостерон, освен ако не се ползват ароматазни инхибитори (като Аримидекс, Аромазин и Летрозол). Те блокират ароматазния ензим, правейки го неспособен да превръща Тестостерон в Естроген. Затова Тестостеронът е предпочитана съставка за качване на маса, но може също така да се приема и през периодите на изчистване от мазнини.

Тестостерон под някаква форма е необходим при всеки цикъл с анаболни стероиди. Тестостерон сам по себе си е много силна анаболна съставка, подходящ е дори за самостоятелна употреба за всякакви цели. Всъщност Тестостерон се препоръчва като първоначален и единствен анаболен стероид при начинаещи.

Дозиране и комбиниране на Тестостерон Пропионат

За медицински цели – лечение на ниски нива на тестостерон стандартните дози за прием обикновено попадат в диапазона 25-50 мг, 2-3 пъти седмично. В медицината обаче Пропионат се използва рядко поради наличието на по-бавните форми – Enanthate и Cypionate.

За целите на културизма ефективни дози 25-50 мг Тестостерон Пропионат през ден се използват за справяне с проблема с потиснатото производство на собствен тестостерон, причинено от приема на други анаболни стероиди. За реални анаболни ползи обикновената доза е 100 мг през ден. Тази доза е лесна за контролиране от странични ефекти и се приема добре. Някои проявяват добра поносимост към дози от 150 – 200 мг през ден.

Тестостерон Пропионат добре се комбинира с почти всички останали анаболни стероиди. За трупане на маса често той се комбинира с Deca Durabolin (Нандролон Деканоат), Anadrol (Оксиметолон) или Dianabol (Methandrostenolone). В периоди на орелефяване често се комбинира с Anavar (Oxandrolone), Masteron (Drostanolone), Primobolan (Methenolone), Trenbolone и Winstrol (Stanozolol).

Цикъл с Тестостерон

Стероиден цикъл с Testosterone #1 (за маса)

Продукти: 10 мл 200 мг/мл Testosterone (enanthate или cypionate)

Допълнително:
За холестерол: Lipid Stabil (3 капсули/ден) и рибено масло (4 г/ден).
Контрол на естрогена: tamoxifen (20-40 мг/ден) или anastrozole (0.5 мг/ден).

Коментар: Този цикъл за маса вероятно ще произведе подобни количествени резултати като по-рано посочения с Dianabol, но се предпочита пред пероралния поради по-малкото влияние върху черния дроб и сърдечно съдовата система. Използваните дози се очаква да променят леко съотношението на HDL / LDL холестерол, но незначително, както обикновено се случва при пероралните анаболни стероиди. Този цикъл предполага най-малко странични ефекти за здравето от всички други изброени стероидни цикли в този раздел.

Седмица Testosterone
1 200 мг
2 200 мг
3 300 мг
4 300 мг
5 300 мг
6 350 мг
7 350 мг

Стероиден цикъл с Testosterone #2 (за маса)

Продукти: 20 мл 200 мг/мл Testosterone (enanthate или cypionate)

Допълнително:
За холестерол: Lipid Stabil (3 капсули/ден) и рибено масло (4 г/ден).
Контрол на естрогена: tamoxifen (20-40 мг/ден) или anastrozole (0.5-1 мг/ден).

Коментар: Този сикъл е често срещан с по-висока доза и 3 седмици по-дълъг период на прием. Общата доза приет тестостерон е двойна в сравнение с първия описан цикъл. Вероятни са проявата на андрогенни естрогенни странични ефекти. Сърдечно съдовото влияние може да бъде малко повече от първия описан цикъл, но ще остане значително по-малко от цикъла с перорален прием с Dianabol. Тестостеронът е един от най-сигурните и най-ефективните стероиди за трупане на мускулна маса.

Седмица Testosterone
1 200 мг
2 400 мг
3 400 мг
4 400 мг
5 400 мг
6 500 мг
7 500 мг
8 500 мг
9 500 мг
10 200 мг

Стероиден цикъл с Testosterone/Anadrol (за маса)

Продукти: 20 мл 200 мг/мл testosterone (enanthate или cypionate), 100 таблетки 50 мг Oxymetholone
Допълнително:
За черен дроб: Liver Stabil, Liv-52 или Essentiale Forte в доза, посочена по предписание в листовката.
За холестерол: Lipid Stabil (3 капсули/ден) и рибено масло (4 г/ден).
Контрол на естрогена: tamoxifen (20-40 мг/ден)

Коментар: Комбинация от тестостерон и оксиметолон обикновено се разглежда като най-мощна за трупане на мускулна маса. И двата стероида са значително естрогенни и са склонни към проява на гинекомастия сравнително рано в цикъла. Необходим е приемът на tamoxifen в случая. Начинаещите в употребата на стероиди могат да забележат увеличаване на теглото с повече от 9-11 кг в един цикъл като този. Задържането на вода обаче е доста високо и вероятно загубата на тегло след преустановяване на приема ще бъде около 4 кг.

Седмица Testosterone Anapolon
1 200 мг
2 400 мг
3 400 мг 50 мг/ден
4 400 мг 50 мг/ден
5 400 мг 100 мг/ден
6 500 мг 100 мг/ден
7 500 мг 100 мг/ден
8 500 мг 100 мг/ден
9 500 мг 100 мг/ден
10 200 мг 100 мг/ден

Стероиден цикъл с Testosterone/Deca (за маса)

Продукти: 10 мл 200 мг/мл , 10 мл 200 мг/мл testosterone (enanthate или cypionate)
Допълнително:
За холестерол: Lipid Stabil (3 капсули/ден) и рибено масло (4 г/ден).
Контрол на естрогена: tamoxifen (20-40 мг/ден) или анастрозол (0.5-1 мг/ден).
Коментар: Тестостерон с нандролон се счита за един от най-фундаменталните комбинаци. Нандролонът допълва андрогенната база на тестостерон чрез допълнителна анаболна активност, без силна естрогенна активност. Полученият стек е толкова продуктивен, колкото цикъл със самостоятелен прием на тестостерон, но без проявата на същите естрогенни странични ефекти като задържане на вода и мазнини и гинекомастия. Все пак е желателно да бъде приеман медикамент за контрол на естрогена.

Седмица Testosterone Nandrolone
1 200 мг 200 мг
2 200 мг 200 мг
3 200 мг 200 мг
4 300 мг 300 мг
5 300 мг 300 мг
6 300 мг 300 мг
7 300 мг 300 мг
8 200 мг 200 мг

Двуфазен стероиден цикъл (за чиста маса)

Продукти: 8 мл Methenolone enanthate (Primobolan) 100 мг/мл, 50 мл Boldenone undecylenate 50 мг/мл, 20 мл testosterone (enanthate или cypionate) 200 мг/мл.

Допълнително:
За холестерол: Lipid Stabil (3 капсули/ден) и рибено масло (4 г/ден).
Контрол на естрогена: tamoxifen (20-40 мг/ден) или анастрозол (0.5-1 мг/ден).

Коментар: Това е тримесечен нетоксичен за черния дроб стероиден цикъл, който има две отделни фази – за трупане на мускулна маса и релеф. През първите 6 седмици на тренировки основният фокус е върху трупането на мускулна маса, с подходящ хранителен режим. Значителна естрогенна активност е налице през този период и може да се наложи приема на тамоксифен или ароматазен инхибитор като анастрозол за предотвратяване на гинекомастията и прекомерното задържане на вода. лекарствата за поддръжка на естрогена могат да бъдат преустановени евентуално във втората фаза, която е насочена към увеличаване отношението андроген/естроген и втвърдяване на мускулите. Дозата тестостерон във втората фаза се приема в опит да се предодврати сексуална дисфункция или загуба на либидо, което често се случва пти употреба на предимно анаболни стероиди.

Седмица Testosterone Boldenone Methenolone
1 500 мг 200 мг
2 500 мг 200 мг
3 600 мг 200 мг
4 600 мг 200 мг
5 600 мг 200 мг
6 600 мг 200 мг
7 100 мг 200 мг 300 мг
8 100 м 200 мг 300 мг
9 100 м 200 мг 300 мг
10 100 м 200 мг 300 мг
11 100 м 200 мг 300 мг
12 100 м 200 мг 300 мг

Мнения за Тестостерон Пропионат

В средите на културизма през годините се е вярвало, че Тестостерон Пропионат е по-добър за периодите на изчистване от мазнини, че осигурява по-малко задържане на вода от другите естерифицирани форми. Това трябва да се опровергае като слух и неразбиране, като резултат от неправилни изводи, без научно обосноваване. Както беше обяснено, естерът Пропионат (или всеки естер, прикрепен към Тестостерона) винаги се отделя в тялото от ензимите, след което остава 100% чист биологично идентичен Тестостерон. Този Тестостерон вече започва своето действие в тялото, като това се случва при всички естерифицирани форми на Тестостерона. Затова единственото подобрение, което естерификацията оказва върху свойствата и действията на Тестостерона е върху полуживота и скоростта на освобождаване. Ако има някакви разминавания в отчетените резултати, то те са изключително минимални, тъй като естерите единствено определят, колко Тестостерон се освобождава в кръвоносната система за определен период.

Странични ефекти

Тестостерон Пропионат е много добре поносим анаболен стероид за повечето здрави мъже. Здрави се има предвид мъже, които не страдат от състояния на нисък тестостерон.

Естрогенни

Страничните ефекти на Тестостерон Пропионат най-често се обобщават от естрогенната му природа. Този хормон има способността да се превръща в естроген под въздействието на ензима ароматаза. Това може да причини задържане на вода в тялото, високо кръвно налягане и увеличаване на млечанта тъкан.

Много мъже често прибягват до употребата на антиестрогени, инхибитори на ароматаза Arimidex (Anastrozole) или селективни модулатори на естрогенния рецептор като Nolvadex (Tamoxifen Citrate). Тук ароматазните инхибитори се оказват най-ефективни, но могат да окажат лошо влияние върху холестерола.

Андрогенни

Тестостерон пропионат е мощен андрогенен хормон и в резултат на него е възможна проява на андрогенни странични ефекти. Такива са прекомерно омазняване на кожата, акне, оплешивяване и прекомерно окосмяване на други части от тялото. Проявата на тези странични ефекти е силно зависима от генетичната предразположеност на конкретния индивид. Някои мъже изобщо не проявяват такива странични ефекти, докато други се оплакват много.

Хормонът тестостерон има способността да редуцира до дихидротестостерон (DHT) под въздействието на ензима 5-алфа редуктаза. Това увеличава андрогенната му активност в тъканите с по-високо съдържание на този ензим. Инхибитори на 5-алфа редуктаза като Finasteride може да бъдат полезни в борбата срещу проявата на андрогенните странични ефекти, причинени от приема на тестостерон.

Сърдечносъдови

Тестостерон пропионат може да окаже негативно влияние върху нивата на холестерола. Това се изразява в намаляване нивата на HDL (добрия) холестерол и увеличаване нивата на HDL (лошия) холестерол.

За подддържане нивата на холестерол се препоръчва спазване на хранителна диета, богата на омега-мастни киселини и ниско съдържание на наситени мазнини и прости въглехидрати. Препоръчва се също много аеробни тренировки.

Потискане на тестостерона

Употребата на екзогенен тестостерон винаги е свързана с потискане естественото му производство в тялото. След преустановяване приема на външен тестостерон, производството му от тялото се възстановява. Този процес обаче е бавен и може да отнеме време. Препоръчва се излизането от цикъл да става с подходяща следстероидна терапия. Това се прави с цел да се предодвратят катаболните процеси, при които в отсъствие на тестостерон кортизолът става доминиращ хормон в тялото. Той предизвиква катаболизъм и загуба на спечелената по време на цикъла мускулна маса.

Хепатотоксичност

Тестостерон пропионат не е хепатотоксичен. Чернодробно увреждане е малко вероятно.

Профил на Тестостерон

(4-androsten-3-one-17beta-ol, 17beta-hydroxy-androst-4-en-3-one)
Формула: C19H28O
Молекулярно тегло: 288.42 g/mol
Първоначален производител: Schering
Полу-живот: 4,5 дни
Откриване на следи: 2 седмици
Анаболно/Андрогенно съотношение: 100/100

Допълнителна информация

Тегло 0.1 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Be the First to Review “Тестостерону Пропионат (ФармаК) – 50мг”