Често уриниране от анаболни стероиди – беда с бъбраците и простатата

Женско уриниране на тоалетна чиния, заради повишено отделяне на урина в рамките на 24 часа

Женско уриниране на тоалетна чиния, заради повишено отделяне на урина в рамките на 24 часа

Много силно е възможно честото уриниране да бъде заради повишената температура от забързания метаболизъм и нуждата от по-големи количества за прием на вода. Честото уриниране и невъзможността да се „стиска“, когато на атлета му се ходи то тоалетна е не рядък случаи при тези, които употребяват или са употребявали допинг материали (анаболни стероиди). Честото уриниране, незържането на урина са жаргонна дума за полакиурия и полиурия. Това често се случва, когато честота на уриниране е завишена и в случаи, когато има по-големи количества урина в пикочния мехур. Има различни форми за често уриниране. Полиурията е патологично повишена екскреция по отношение на повишена жажда. В полакиурията честото уриниране в малки количества е характеристика при което общото количество на урината не се увеличава.

Ако уринирате често, но не малки количества – нямате никакви опасения за притеснение относно проблеми със здравето, бъбреците и простатата но въпреки това е желателно да се направят клинични изследвания, за да бъдете сигурен във вашето здраве. Препоръчваме частни клиники, където ще ви обърнат повече внимание и специалистите ще се отнесат към случая с добра воля.

Какво е честото уриниране?

Честото уриниране може да се определи като повишено отделяне на урина, което може да бъде постигнато в рамките на 24 часа, най-малко 2 литра (полиурия). За да се компенсира загубата на течност, се чувства завишена жажда.

Симптоми за често уриниране

Умора, диабет, загуба на тегло са придружаващи симптоми, които са най-честите при редовното уриниране. Установяването на често уриниране в малки количества, лекарите говорят за полакиурия. Разликата с полиурията е, че количеството на урината не се увеличава в сравнение с нормалното състояние. Пикочния мехур може да бъде отворен като чертеж. Паренето и болката при уриниране или болка от налягането, което би трябвало със сигурност да означава пътуване до лекаря. Това също може да значи рак на пикочния мехур.

Умората е най-честия признак и симптом за честото уриниране, тъй като не само физическата, но и психическата умора, която в днешно време е станала част от почти ежедневието на всички.

Деката (нандролоновият деканоат) като причина за проблеми с простатата

Високите дози нандролон (Deca-Durabolin) биха могли да бъдат реална предпоставка за притеснения, свързани с проблемите на здравето и по-конкретно честото уриниране, бъбреците и простатата. Това се случва, когато се слагат количества по-високи от необходимата доза и най-често от неосведомени любители на спорта културизъм. Стремежа към по-добър външен вид крие редица рискове и е желателно да се съветвате с лекари или спортни консултанти по темата.

Причини за често уриниране

За едно денонощие човек изпива нормално по литър и половина вода. Урината се образува в бъбреците и след това се събира в пикочния мехур. Урината е с концентрация на токсини и разпадни продукти, които се отделят в нея. След като пикочния мехур е пълен, можете да почувствате нужда за уриниране.

Има различни форми на неестествено уриниране. Полиурията води до патологично повишаване на отделянето на урина с много повече от 2 литра за 24 часа. Повишената жажда (полидипсия), е нужда за компенсация на загубената течност и често за това е така нареченото обезводняване (дехидратация). Най-честите причини са захарен диабет, остра бъбречна недостатъчност, наркотици, алкохол, кафе и сърдечна недостатъчност. Никтурията, която е подтип на полиурията обикновено се появява през нощта. Полакиурия се нарича често уриниране в малки количества. Общият размер на урината, която се отделя не се увеличава. Честото уриниране е симптом за заболявания на пикочните пътища. Урината може да бъде задействана от инфекции на пикочните пътища, като цистит, бъбречна инфекция или възпаление на простатата, както и стрес или бременност.

Разширяването на пикочния мехур и простатата може да бъде доброкачествено. За разлика от полакиурията, пикочния мехур се пълни до максимум и става дума за пасивна загуба на малки количества урина без пикочния мехур да се изпразва достатъчно.

Бъдете внимателни с приема на анаболни стероиди, консултирайте се и вземайте насериозно вашето здраве!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *