Инжектиране на анаболни стероиди – описание и информация

Инжектирането е рутинна и елементарна процедура, стига да бъде изпълнена прецизно и качествено. Местата за инжектиране на анаболни стероиди са две основни и това са глутеус максимус (горната външна част от бузата на задника) и средното рамо (защото там има най-малко нервни окончания и е безопасно да бъдат засегнати). Най-доброто място разбира се е глутеус максимус, тъй като това е един от най-големите мускули в човешкото тяло и разтвора от инжекцията се усвоява най-правилно и качествено. Във видеото е показано къде точно трябва да се постави и къде преминава кръвоносен съд. Инжектирайте само в горния десен квадрант на задника. Бузата на задика се разделя на четири части и в горния външен се поставя иглата за интрамускулно приложение.

Биене на мускулна инжекция

Да бъдеш опитен в слагането на инжекции, няма как да се случи без да си докосвал стероиди. Има множество абсурдни митове и легенди около анаболните стероиди и стероидните инжекции и как се бият мускулни инжекции. Тук информацията ще бъде единствено за правилното инжектиране на стероиди стъпка по стъпка. Без значение дали разтвора е воден или маслен (водноразтворим или мастноразтворим), стероидите се инжектират интрамускулно. Но тук има нещо важно, което бива да бъде отбелязано с предупредитен знак!

Чести грешки, важно за инжектирането

Когато в цикъла ви присъстват водноразтворим (например Уинстрол/Winstrol Depot/Винстрол) и едновременно маслен/мастноразтворим стероид (например Deca-Durabolin, Testosterone, Primobolan) – те не бива да се слагат на едно и също място, защото е почти сигурно, че ще се получи оток/подуване на инжектираното място. Ако например цикъла ви е с Винстрол и Примоболан, от които винстрола воден разтвор а примоболана маслен разтвор – винстрола се слага в рамената, а примоболана в глутеуса. Мастноразтворимите анаболни стероиди се слагат в глутеуса, а водноразтворимите в средното рамо. Няма проблеми и мастноразтворимите препарати да бъдат инжектирани в рамото, но в никакъв случаи не бива да се слагат на едно и също място, по едно и също време. Ако слагате в рамото воден разтвор, трябва да изчакате поне една седмица, докато сложите маслен разтвор. Същото важи и за глутеуса – когато сложите мастноразтворим стероид, трябва да изчакате поне 7 дни, докато сложите водноразтворим на същото място!

Инжектиране в няколко стъпки

 1. Измити чисти ръце, отварят спринцовката и иглата
 2. Изтегля се от шишенцето/ампула/флакон съдържанието, което ще бъде инжектирано.
 3. Иглата се изважна и се изгвърля, слага се нова игла (това се прави, защото е добре иглата да бъде с остър връх, а при изтеглянето на анаболния препарат от шишето/ампулата/флакон, върха на иглата се изтъпява).
 4. Мястото се почиства, най-често става с напоен памук със спирт.
 5. Пробождането е с умерена сила, като не трябва да бъде бавно и леко, също не трябва да е твърде грубо. Иглата се вкарва докрай в глутеуса.
 6. Прави се аспирация (аспирацията е изтегляне на буталото на спринцовката с цел проверка дали има кръв на мястото и се пуска обратно, буталото само се връща), ако има кръв, което става веднъж на 1000 пъти, иглата се изважда и се пробожда ново, съседно място.
 7. Разтвора се инжектира умерено бавно, за няколко секунди.
 8. Иглата се изважда рязко и на мястото се поставя памук с натискане. Мястото се натиска, не се разтрива, за около една минута.

Още информация за интрамускулното инжектиране

Най-доброто място за поставяне на инжекция е средния глутеус (дупето) и по-точно горния външен квадрант от задната част, която е най-плътна и с най-малко нервни окончания и кръвоносни съдове, рамото също е подходяща част за интрамускулна инжекция, но за там трябва да сте много внимателни. В рамото се поставят предимно водни разтвори. Тъй като мастните се разграждат по-бавно, е на ваш риск и не е за предпочитане.

Winstrol депо може да се постави и в рамото или в седалищния мускул – глутеус максимус, тъй като е водноразтворим анаболен стероид. Някой атлети използват игли за подкожно приложение, като вкарват иглата докрай, защото е по-къса, а други си го слагат с интрамускулна инжекция. Но при всички случай, когато поставяте инжекции в рамото – трябва да сте много внимателни, защото там има повече нервни окончания отколкото в глутеуса. На видеото е показано как и къде точно се поставя инжекцията. В средната част на рамото има най-малко нерви и това е най-добре да стане там.

Спринцовките и иглите е необходимо да бъдат за мускулна инжекция (използването на игли за инсулинови или подкожни инжекции не се допуска).

Първото нещо, с което се започва е старателното измиване на ръцете и почистването на мястото, където се инжектира с тампон, напоен със спирт. Иглата се забожда с бързо движение дълбоко в мускула, след което съдържанието се избутва бавно и равномерно. (Съдържанието на спринцовката може да се затопли до телесна температура така инжектирането е по-безболезнено.) Не се препоръчва инжектирането на над три кубика разтвор наведнъж. След въвеждането на медикамента инжекцията се изважда бързо и на мястото на инжектиране се прилага лек масаж с памучния тампон.

Изтегляне на препарата от шишенце

Изтегляне на препарата от шишенце

Изтегляне на препарата от шишенце

Изсмуква се половин кубик повече от количеството, което ще се бие въздух и с иглата се пробива гумената капачка на шишето. Въздуха се инжектира вътре, което създава налягане и процедурата по всмукване на масления разтвор става по-лесно. Шишенцето с медикамента се обръща наопаки и се пълни спринцовката с около половин кубик повече (от въздух). Изтеглете иглата навън и с буталото, избутайте въздуха като се стараете течността да стигне до върха на иглата. След това поставете чисто нова игла на пълната спринцивка (eдната игла се използва само за всмукване на течността, а другата само за инжектирането), защото при пробиването на гументата капачка на медикамента иглата се притъпява.

Съветваме ви да не си инжектирате нищо сами, особенно ако сте начинаещи,а да се доверите на оторизиран медицински персонал или поне на някой който има повече опит в това.

Поставяне на инжекция

Иглата трябва да премине през кожата и подкожния слой да навлезе в мускулната тъкан. Само така инжекцията ще бъде ефективна. Подкожните инжекции няма да доведат до желания ефект.Нито един препарат не се приема венозно,тъй като това може да е опасно!Мускулните инжекции се налагат поради сравнително големите дози на инжектираното вещество и поради факта, че някои препарати могат значително да раздразнят кожата (ако се инжектират подкожно). Има три области на тялото, които се използват за инжектиране на анаболи: седалището, външната част на бедрото, рамото. Мускулите в тези области (и главно в седалището) са съставени от дебели мускулни влакна, което подпомага усвояването на инжектирания препарат. Инжекциите трябва да се правят дълбоко в мускула и далеч от главните нерви и кръвоносните съдове.Най-предпочитаното място за инжектиране е горната външна част на седалището. Мускулната тъкан в тази част е добре развита, с малко нервни окончания и разклонения. Затова е малко вероятно да засегнете важен нерв или кръвоносен съд. Но ако направите инжекция в средната част на седалишето, можете да засегнете важен нерв, контролиращ крака от коляното надолу. Ако засегнете нерва, ще почувствате силна болка и временна парализа на крака. В такъв случай веднага прекратете инжектирането и се насочете по-навън от тази област.

Ако седалището по една или друга причина не може да бъде инжектирано, се насочете към външната част на бедрото. В тази област се инжектират главно малките деца (не със стероиди, разбира се). Постарайте се областта, в която ще поставите инжекцията, да е на приблизително равни разстояния от колянната и тазобедрената става. Областта може да се определи като приклекнете леко на един крак и стегнете мускула. Частта от бедрото, която е най-твърда и най-изпъкнала, трябва да се инжектира. В никакъв случай не опитвайте да си правите инжекции във вътрешната или в предната част на бедрото. Там има много нерви и кръвоносни съдове, а освен това рискувате да засегнете бедренатакост.

Третият вариант за инжектиране е раменната област. Към нея прибягвайте едва в краен случай, когато първите две зони са “недостъпни” за инжектиране. Инжекцията трябва да се направи в средната глава на делтовидния мускул, но не на много голяма дълбочина, за да не засегнете раменната става.Като за начало Ви трябва спринцовка. Нейната вместимост не трябва бъде голяма. Употребата на спринцовки с вместимост повече от 5 мл. е безмислена. С по-малките спринцовки се постига по-голяма точност. Иглата трябва да е дълга най-малко 3 см, със средна дебелина, за да може да навлезе в мускулната тъкан, а не да стигне само до подкожния слой. Ако инжекцията се постави под кожата (поради недостатъчна дължина на иглата), се получава подуване между кожата и мускула, а инжектирания препарат се усвоява ограничено. Затова най-добре си осигурете подходяща спринцовка и игла. Други помощни материали, които ще ви трябват за инжектирането, са дезинфекциращо вещество (спирт), памук и цитопласт.

Comments 9

 1. Информацията е много полезна. Бих добавил единствено, че няма нужда да се маже със спирт, иглата се вкарва рязко, инжектира се разтвора и нп. Елементарно, но ако знаеш как. Аз сам си ги бия 😉

 2. Искам да попитам колко смтиметра е иглата трабва да бъде за интрамусколното?Щото и ма едни сини те стават ли?

 3. Здравейте , бия си примоболан досега съм си бил 4 пъти през 3 дена ,при първиа път почна да ме боли на следващия ден и ме боля в продължение на 1-2 дена това мисля че е нормално , защото ми казаха на тази марка „–––“ така болели , но на 2-3-4тата инжекция започна да ме боли по 3-4 дена има доста голям и твърд отток , човикът който ме посъветва да ги бия вика да продължам да ги бия , но от това което чета в интернет ми се струва че не е шега работа , какво бихте ме посъветвали и препоръчали да си правя някакви копреси и да продължавам или че е нещо сериозно ? Блигодаря предварително за инфомацията и помоща !

 4. Здравейте , имам и аз подобен проблем и ако ми дадете някаво решение за него ще ви бъда много благодарен ! Бия си примоболан в седалищния мускул на марката „–––“ през 3 дена, на първата имах болка след 1 ден в разстояние от 1-2 дена ,което си мисля че е нормално защото ми казаха че на тази марка така болели , но вече на 2-3-4тата инжекция продължават да ме болят и има доста голям оток , човекът който ми ги препоръча каза да продължавам да ги бия . Вие какво бихте ме посъветвали да си правя някакви компреси и да продължавам или категорично да спра и т.н. Благодаря предварително за иформацията!

 5. Здравейте,

  Болката е уместна особенно в началото на цикъл-а все пак е мастен разтвор и затова е хубаво да се масажира инжектираното място след поставянето на ижекцията.

 6. незнаех че не трябва да се бие маслен разтвор и воден на едно 3 седмици след последното поставяне на промаболана бих винстрол в глетеуса и ит 2рата инжекция и ми се поддъ и боли като сядам.Има ли някъв проблем и дали ще се разкара. вече 4 -5 дена е така

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *