Стероиди за изчистване – видове, за постигане на релефно тяло

Анатомия на човека - детайли за мускулни фибри и тренировъчен режим, който обезводнява качествено и изгражда тъкан за добър обем

Анатомия на човека – детайли за мускулни фибри и тренировъчен режим, който обезводнява качествено и изгражда тъкан за добър обем

Релефното тяло се постига с кардио упражнения, строга диета и прием на огромно количество вода. Дали е истина, че анаболните стероиди помагат този процес да бъде още по-силен и ефекта да се постигне по-бързо е факт! Всеки човек притежава един от трите вида тяло – това са ектоморф, ендоморф и мезоморф.

Може би все пак има универсален начин на хранене и трениране, който да даде еднакво добри резултати при различните атлети. За да се открие оптималния хранителен режим и тренировъчен план, трябва първо да се разбере кой е типа тяло. За пръв път американският учен Др. Уилям Шелдън (Dr. William H. Sheldon) категоризира човешкото тяло в три различни типа – ектоморф, ендоморф и мезоморф.

Малко са хората, които могат да се причислят напълно към даден тип. Обикновено повечето са комбинация от различните типове, но винаги един е преобладаващ.

За да откриете към кой тип принадлежи вашето тяло, трябва да погледнете как е изглеждало то по време на юношеските/ранните детски години, преди да бъде променено от възрастта, след пубертета  и начина ви на живот. 

Ектоморф

Ектоморфният тип е строен и слаб, с тънки кости, с дълги ръце и крака и издължени мускули. Ектоморфите качват маса много трудно и след това лесно я губят.

Те се характеризират с релефни тела и нисък процент подкожни мазнини. Жените ектоморфи обикновено се радват на своя тип тяло, но за мъжете то може да бъде сериозен проблем.

Ектоморфите имат много бърз метаболизъм.

 • Тренировка: тренировката ви не трябва да е прекалено продължителна, а ориентирана към използването на големи тежести, за да може максималмо да се стимулира мускулът. Използвайте предимно базови упражнения с щанги и дъмбели. Правете по-големи почивки между сериите, за да може мускулът да се възстановява добре. Ектоморфите трябва да ограничат до минимум кардио тренировките и да се концентрират върху тренировката с тежести.
 • Хранене: яжте! При този тип тяло храненето е от основно значение за цялостното развитие на мускулатурата.
  Трябват ви калории! Хранете се често (поне 4-5 пъти на ден) и с качествена храна. Ако не ядете, и тренировката ви няма да е достатъчно ефективна.
  Освен задължителния протеин, храненията ви трябва да са богати на мазнини и въглехидрати, които да осигурят необходимата на тялото енергия.
  Дори може да увеличите приема на мазнини до 30% от общия калориен прием, стига мазнините да са ненаситени. Използването на хранителни добавки (протеин/гейнър) ще ви помогне да си набавите необходимите калории.

Ендоморф

Този тип се характеризира с дебели и силни кости. Закръглените форми и високият процент подкожни мазнини са присъщи за ендоморфа.

Този тип няма проблем с качването на маса, но най-трудно може да постигне релефна мускулатура.

Ендоморфите имат забавена обмяна на веществата и трябва да внимават с натрупването на излишни килограми.

 • Тренировка: тук целта е да се забърза метаболизмът на тялото – това се постига чрез високоинтензивни тренировки с кратка почивка, повече повторения и не дотам големи тежести. Препоръчва се и използването на суперсерии и дропсерии. Добавете изолиращи упражния за да наблегнете на дефиницията и формата на мускула.
  Обръщайте достатъчно внимание на кардио тренировката, за да не се „омазните“.
 • Хранене: хранете се често, но в малки количества, за да ускорите метаболизма си. Избягвайте приема на наситени мазнини и прости въглехидрати, а наблягайте на храни, съдържащи протеин и фибри.
  Приемайте повечето калории в началото на деня, а вечер наблягайте на високопротеинови храни и салати.
  Приемът на много вода ще забърза метаболизма ви и ще изкара токсините от тялото. Приемът на изгарящи мазнините препарати (fat-burners) ще ви помогне да запазите талията си.

Мезоморф

Мезоморфният тип има най-добрите генетични предпоставки за изграждане на мускули. Този тип хора се характеризират с атлетични тела.

Мезоморфите бързо реагират на тренировките и лесно изграждат мускулна маса. Към това се прибавя и природно голямата физическа сила.

Този тип няма проблем нито с качването на мускулна маса, нито с постигането на дълбок релеф. Мезоморфите имат широк гръден кош и масивни мускули.

Дори неспазването на стриктен тренировъчен/хранителен режим невинаги повлиява на добрата генетика на мезоморфа. Последното не трябва да е причина да нарушавате тренировката и диетата си.

 • Тренировка: тежка тренировка и добра почивка е това, което ви трябва. Този тип е склонен към претрениране, затова внимавайте с броя на сериите/тренировките. Периодически включвайте и кардио тренировки, за да горят излишните мазнини (само ако имате такива).
 • Хранене: най-важното тук е да си подсигурите необходимото количество протеин. Енергията си набавяйте от комплексни въглехидрати и ненаситени мазнини. Приемането на хранителни добавки само ще помогне на тялото ви да реализирате добрата си генетика.

Независимо какъв е вашият тип тяло, винаги има начин да постигнете целите си и желаната мускулатура.

Открийте и приемете типа си тяло и спазвайте тренировъчния и хранителния си план, които ще ви помогнат да неутрализирате отрицателните черти на вашия тип тяло.

Независимо дали сте ендо, екто или мезоморф, нищо не може да замести стриктния режим и стремежа към успех.

Стероидите за изчистване/релеф са към групата на меките препарати – това са тестостерон пропионат, Стромба/станозолол/Винстрол, Примоболан, Параболан/Тренболон, тестостерон суспензия, Анавар/оксандролон. За запитване използвайте анкетата и след като я попълните ние ще имаме представа за това какво най-точно ще е необходимо за вас.

Нацепването с анаболни стероиди

Успешна орална комбинация с гарантиран резултат са:
Мастерон, Анавар и Станозолол.

Комбинирането на трите орални препарата е удобно, защото няма нужда от поставяне на инжекции и същевременно тези анаболни стимулатори са колкото ефективни, толкова и безопасни. Това са едни от най-леките анаболни медикаменти.

Дози за прием на трите продукта:

Мастеронът се приема от 50 до 150 мг дневно, като в средата на цикъла дозата е максимална.

Анаварът е в дози от първия до последния ден 50 мг.

Станозололът се употребява в дози от 30 до 40 мг дневно, като първите и последните шест дни дозата е 30 мг, а в средата 40 мг.

Цена за анаболния цикъл с три орални препарати

В зависимост от къде ще се поръчат трите орални анаболни стимулатора, цената за този цикъл е средно 500.00 лв

Comments 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *